Už vím proč

se nesmíme v autě rozptylovat telefonováním!Žádný zákon totiž nezakazuje telefonovat za chůze chodcům!

Předvčerem kvečeru jsem přijížděla po Magistrále do Prahy a protože jsem zvyklá už od místa Hl. nádraží dávat pozor na chodce a ten pozor ještě zpozornit na I.P. Pavlova, prostě jsem, jako vždycky, dávala pozor.
Ke střetu s chodcem došlo málem až na náměstí Mírovém, asi tak 10metrů před zebrou na semaforech před odbočkami do Francouzské a ostatních ulic.
Jedu jedu a před sebou na praví straně vidím chlapa, an jde, telefonuje a při tom něco čte.
“No to je pecka” pomyslela jsem si, ovšem to jsem ještě netušila, že ten muž takto vstoupí i do vozovky, aby přešel 4 proudovou silnici k tramvajovému pásu, či Metru.
Vstoupil, asi 2 metry před mým, jedoucím, autem.
Pravda, když uslyšel brzdy, trochu poposkočil, ale telefonování, ani čtení rozevřené stránky ( patrně do telefonu někomu předčítal) nepřerušil.
No, ještěže ten zákon o používání telefonů za jízdy existuje a ještěže jej alespoň občas dodržujeme.
Kdybych totiž zrovna telefonovala, určitě by se mohlo stát, že bych svého chodce přehlédla.

Příspěvek byl publikován v rubrice Modona online a jeho autorem je Modona. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

1 komentář u „Už vím proč

  1. Měla jsi ho zajet. O jednoho člověka míň nebo víc. Je pravda, že aby to v globálu dávalo smysl, tak by museli chodci stále telefonovat a řidiči by je sráželi už kvůli eliminaci lidské rasy. Zajímavé téma. Ale vážně :ten chlapík měl štěstí a měl ti poděkovat. Pokud vemu v úvahu pravděpodobnost, tak ho brzo přejede někdo jinej. A to, že řídíš s rozumem je jen a jen dobře :o)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *