Krmily jsme ryby

vlastní:-)Nevím zda víte, máme rybník. Tedy, takový začínající rybník, máme ho teprve druhou sezónu a tak si za přítomnosti složité změti filtrů vytváří vlastní ekosystém.
Ekosystém spočívá v troše flóry a samozřejmě rovněž ve fauně, teda, snad jsou ryby fauna.
Jsou tu zlatí karásci, jeden opravdový veliký kapr ( druhý chcíp), asi 6 tolstolobiků ( to jsou takové ty ryby jak vypadají , že plavou obráceně) a pak taky 1 sumeček.
Sumeček je nový a je zde na mé doporučení, loňskou zimu se totiž stalo, asi, že se ti karáskové ošustili a v rybníků je asi tak 200 tisíc mrňavých rybiček. Zlato mezi ně chodí plavat.

Porybného tu už 3 dny nemáme a tak jsem vzala starý bochník chleba a Zlato a šly jsme krmit ryby.
Ryby byly nadšené ( nevím, zda se ryby krmí chlebem, protože třeba labutě se takovýma věcma krmit nemají), Zlato taky, zdálo se, že TAK DOBRÝ CHLEBA jsme ještě nikdy neměli a tak přišla i Tina a i jí ten starý (poloplesnivý) chleba děsně chutnal.
Když už jsme skrmily prakticky celý bochník, což při apetitu Zlata nebyl velký problém, přidala se k nám i Geri, která si ovšem pod pláštíkem chleba přišla prohlídnout ptáka, kterého včera zavraždila.

Já se nepodílela, držím už týden poctivě dietu a dnes nemám chlebovou.

Příspěvek byl publikován v rubrice Modona online a jeho autorem je Modona. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

2 komentáře u „Krmily jsme ryby

  1. Estel,omg pyraně, či piraně, nebo jak se to píše, by mohly ožrat i Zlato:-))))))))))) to nééééééééééé, představa, že na jedné straně rybníka vejde celé Zlato a na druhé vyleze jen z půli, to mě nebere:-)))))))

  2. Si měla říct že máš rybník, dala bych ti super piraně, loni nám přerostly v akvárku, měli asi 40cm a nevěděli jsme co s nima. Nakonec si je Liborův kamarád odnes, a udělal si z nich štědrovečerní menu. Já sem tedy děsně protestovala a nakonec sem to i ořvala, ale nebylo mi to nic platné. Alespon že se zabránila, aby je zabíjeli a kuchali u nás. To už bych nepřežila. Ale někde jsem slyšela, že se můžou pirani aklimatizovat i u nás, tak by ti možná pomohli od těch rybek, všech :o))) né tohle byli býložravý pirani, ale mražený rybky a maso jim taky moc chutnalo :o))

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *