Prokrastinace není když ….

V posledních dvou dnech jsem si opět ověřila, jak absolutně důležitá je nekomunikace, případně špatná komunikace.

Včera po celodenním emailování, které začalo paušální daní a přeneslo se do rozvodů po roce manželství, výživných, dělení neexistujícího majetku, „nezdaněných“ příjmů, abych se v pozdních večerních hodinách dozvěděla ( poté, co jsem pročetla tucet stránek nesmyslných elaborátů), že vlastně nejsem dostatečně vstřícná (v sobotu), což spočívá vlastně v tom, že pán se nejméně posledních 16 let pohledem neotřel o své daňové výsledky, natož, aby po cca 35. letech podnikání, rozeznal lehký rozdíl mezi pojmy „ nezdaněné příjmy“ a “příjmy osvobozené od danění“. Mimochodem i tento člověk spadá do kategorie „ na emaily s dotazy odpovídám do 1-3 měsíců, jak mám čas, já totiž taky žiju!“.

Dnes večer mi píše paní A. ze 4. patra, jestli bych mohla něco udělat s tím, že „ V bytě se od rána netopí, a už je tam opravdu veliká zima (pod střechou)!“ Chápu!

Podobný problém hlásila paní B z vedlejšího bytu ( mimochodem jsou příbuzné, trochu), poslala jsem tam instalatéra, a ten pak říkal cosi, ale vzhledem k tomu, že se to odehrálo před téměř 4. měsíci, prostě jsem takovou technikálii zapomněla 🙁 ovšem tehdy v říjnu, jsem si to pamatovala a když se 2 dny po instalatérovi ptala paní A, napsala jsem jí o telefonní číslo /změny telefonních čísel přece nehlásíme a když od nás třeba teče po schodech voda, sežeňte si nás jak umíte/, že je to poměrně složité a tak jí to raději vysvětlím po telefonu. Odepsala, že mi zavolá další den, ale už to neudělala, asi bylo teplo 🙂

Takže takhle to zhruba vypadá, když klienti/zákazníci nekomunikují, když vám odpovídají na důležité věci někdy, nebo nikdy, když vám nedají vědět, že to, co jim píšete čtou, berou to na vědomí, udělají, nebo udělali co jste jim řekli, že mají udělat, nebo se na to vykašlali, a pak se případně po měsících, někdy i letech ptají, proč něco je tak jak to je, a proč se TO neudělalo jinak. Nutí vás „prokrastinovat“, protože čekáte na jejich informace bez nichž se nehnete. Protože já bez informací jsem na tom podobně, jako bych vám pro vaši práci vypnula internet, nebo telefon, a připojovala vás podle své úvahy.