Ach jo, ta koťata!

Jak už jsem tu jednou psala, na naší zahradě se objevila 3 koťata.No, ač mám ráda zvířata, jsou taková, která bych si do bytu nebo domu nikdy nepořídila, např. kočky, myši, morčata, křečky a podobně, kočky pak zejména z toho důvodu, že se nechávají poměrně často přejet. Tady u nás na zahradě by mohlo žít i 100 koček aniž bychom si toho nějak mimořádně všimli, mohlo by, pokud by se jim dalo vysvětlit, že nesmí chodit na silnici!
Ovšem stalo se někdy před týdnem, že se tu objevila ta 3 koťata, bohužel bez maminky, a jak jsem později zjistila, koťata bydlí/bydlela v kládách za plotem.
Po tom týdnu už reagují na můj hlas a když naleju do misky u plotu na zahradě teplé mléko s piškotama, nebo večer kočičí whiskas, a zavolám “čičičí mlíííčko” okamžitě z klád vykouknou 3 mrňavé hlavičky.
No, venku bylo dlouho teplo, ale najednou se strašně okosilo a když jsem si večer lehla do teplé postele ke svým pesám, najednou mě napadlo, že koťatům musí být prostě kosa a že umrznou, no a tak jsem hned další ráno, po podání mléka, vyrobila z vyhozené kuchyňské skříňky provizorní boudu vystlanou dekama s otvorem před jídelní miskou.
Dnes ráno tam byly všechny zamuchlané do dek, takže zima jim opravdu asi je:-(, ovšem, já mám plán č. 2!
Zítra použijeme druhou vyhozenou kuchyňskou skříňku, oblepíme ji z venku polystyrenem, pak molitanem a pak nepromokavou fölií, dovnitř aplikuju ty deky a to by bylo, abych ta zatracená koťata nezahřála!

Příspěvek byl publikován v rubrice Modona online a jeho autorem je Modona. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

3 komentáře u „Ach jo, ta koťata!

  1. cat no vrrrrr teda!! Sem z nich na mrtvici, bojím se, aby neumrzly a nakonec je stejně přejede auto, silnice je od zadní brány sotva 5 metrů:-(((

  2. Na vykrmování koťat je už pozdě… a picnout je v takhle raném věku, to bude večeře s bídou pro jednoho 😉

  3. Dnes jsem jim koupila kuřecí masovou kapsičku, ehm……:-) no protože když jsem odjížděla do města, byly v té boudě všechny 3 a čuměly na mě a vůbec nedělaly "grrrr prsk" 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *