Kdysi, zavřená za železnou oponou

myslela jsem si, že Amerika je ta nejsvobodnější země ze všech.Nemyslím tím země,kde si můžete dělat co chcete a nic se Vám nestane, asi jsem měla na mysli takovou tu spravedlivou svobodu, která nám tady tolik scházela.
Kdysi před 20ti lety mi vyprávěl jeden lékař, v současné době přednosta dětského kardiocentra v Motole, o své několikaměsíční stáži v USA. Rád si dá panáka pan doktor, aby ne, to já taky:-), no povídal, že kdykoliv přišel na nějakou párty a objednal si panáka ( v USA je panák 2cl nikoliv 5 či 4 jako u nás), přítomní zpozorněli, když si objednal druhého, většina známých už prý dělala, že ho nezná.
Kdysi před 10ti lety jsem něvěřícně vyslechla zprávu, že britského zpěváka Seala odmítli v USA pustit z letadla. Možná jediné pozitivum,které na něm shledali bylo,že je černý, nicméně dredy, obličej poznamenaný lues,možná byl bos, což on je často, se zdály americkým úředníkům natolik podezřelé, že z něj udělaly na území svobodných USA v mžiku osobu nežádoucí ( a to jsem si dlouho mylně myslela, že Británie je země šíleně konzervativní).Mimochodem, Sealnení žádné hovado nekulturní, profesí je módní návrhář a oblečený je většinou v kůži nebo hedvábí.
Amerika je země v které se muži bojí otevřít ženě dveře, aby si to nevysvětlovala jako nevhodnou výzvu, muži se na ženy raději nedívají, nikdo (veřejně) nepije alkohol a všichni se tváří, že nesouloží. Američané věří v Boha a praktikují trest smrti (omluva státům pro které to neplatí). Na druhou stranu bordel v politice mají stejný jako my, zákonodárci nerespektují zákony a zdá se to být normálka.
V Kalifornii dnes Terminátor, který zřejmě sám neví,kdy je to film a kdy realita, jiank by těžko jezdil 20 let v USA na motorce bez řidičáku, nechal popravit 76 letého slepého a chromého zločince B91240 12-15-05 COND, muže, který díky svým činům za života jistě bude mít v budoucnu velmi těžkou karmu, ale i současný život jej darmicky poznamenal slepotou a ochrnutím. 23 let v cele smrti.
Amerika, země svobody, země která připustí mučení a ponižování politických vězňů,
země, která vykonává popravy nemohoucích starců.
Tyto praktiky připomínají úplně jinou zemi, zemi odtud na východ a taky tam už funguje McDonald.

Příspěvek byl publikován v rubrice Modona online a jeho autorem je Modona. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *