13. komnata Evy Holubové

Eva Holubová a její endogenní deprese a……….Deprese, alkohol, deprese, alkohol jako lék na deprese. Alkohol zabírá jako lék jen chvíli a pak se z alkoholika strává už prostě jen trapák a pro okolí je jedno, zda depresivní nebo ne, prostě alkoholik. Když trpíte depresemi a k tomu pijete, stanou se z Vás asi jen dva stavy, opilý trapák kterého střídá uzlíček nervů.
Už jsme to slyšeli podruhé v komnatách, na odbourání žádné závislosti nestačí mít děti, přátele, partnera, práci, nic z toho není jako motiv dost silné. Jediný mitov je JÁ a chtít, chtít kvůli sobě a je úplně jedno, jakou berličku si k tomu vyberete, prostě musí být jen a jen Vaše.
A tak zase nezbývá než držet palce, protože 3-4 roky jsou hodně, ale alkoholik stejně jako uživatel drog se nikdy nemůže vyléčit, může jen abstinovat.

“Deprese. nejčastější psychická nemoc, nemoc, kterou je vidět.
Duševní skleslost se často odráží i v pacientově vzhledu. Člověk trpící depresí působí obvykle starším dojmem, jeho mimika a gestikulace je totiž omezená, držení těla bývá nachýlené a chůze ztrácí pružnost.
Endogenní deprese

Zde neexistují žádné vnější příčiny. Endogenní deprese se objevují zcelá náhle, ale stejně rychle mohou také odeznít.

Zvláštní formou endogenní deprese je tzv. deprese bipolární (protikladná), při níž jsou stavy deprese proloženy tzv. manickými fázemi, kdy se u postiženého projevuje zcela odlišná nálada, než jakou obvykle mívá ve stavu deprese.

Typickými znaky těchto manických projevů jsou například hyperaktivita čili neklid, ale i ztráta zábran, pocity štěstí, přeceňování, menší potřeba spánku či dokonce zcela neobvyklá hýřivost pacientova.

Emoční výkyvy při změnách fází jsou výrazné a zcela nesrovnatelné s normálním střídáním nálad.”

Příspěvek byl publikován v rubrice Žhavé téma a jeho autorem je Modona. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

9 komentářů u „13. komnata Evy Holubové

  1. A ja ji nevidela, tak nemam o cem moc diskutovat… a nesprdla jsem Mod spis zdroj, odkud to vzala… 😛

  2. blu jak odbyly? dyk sem vyhledala diagnozy, za to mě srpdla Aloea, pak jsem to zkoukla a nenapsala jsem, že jsem nic nepochopila:-))))))))

  3. Jo, ten pocit znám, to jsme si řekly nakonec:-)) ale jak sem řekla, do solárek nechodím, ten botox si raději opálím na obyč slunci:-))

  4. No to taky, ale ja uz se tam chodim smazit dyl… pro ten pocit.. no znas to :o)urcite to neni jen kvuli plesu.. prekotny by to nebylo, nebyt podivnych trubic navic.. ale uz jsem se sloupala :o)

  5. POckej.. ale kdy? Kdyz porad nejsem doma… a kdyz pak nahodou jo, tak mam jiny veci na praci nez TV… tuhle komnatu nemam sanci shlednou, leda ze bych si nechala napsatz neschopenku :o) Vcera jsem dosla dom v pul jedne nebo kdy, jsme byli na plese :o)

  6. No normálně v odkazech:-)))Musím Aloeo pouřívat endogenní, když Holubová té své depresi endogenní říká, to je holt marný,počkej si na komnatu, pak to nějak rozvedem:-))

  7. jezkovy voci! Odkud jsi cerpala? :o) Endogenni a psychogenni se uz asi 15 let nepouziva… a vubec je to strasne nepresne!!! To bude neco pro verejnost… deprese bipolarni.. to ctu prvne… huuu, kdo to psal???? GRRRRR .. ale to je asi u vsech odbornych veci…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *