Svobodná?

Ale kdo?Je to už pár let, tuším nejmně 4.5, co jsem napsala oslavný článek, tehdy otištěný v Písmáku o Svobodné evropě, spíš o budově v kterém sídlí, tedy o tom, že jsem jakože hrdá na to, že jsme schopni všemi dostupnými prostředky hájit svobodu vysílací stanice a chránit ji všemi možnými prostředky před případným teroristickým útokem. Ano někdy po 14.9.2001 jsem ten článek napsala.
Žádnému pražákovi nemusím jistě říkat, kolikrát jsem v tom prvním roce zatínala zuby při objíždění budovy, které se za bolševika říkávalo ” něco mezi muzeme a divadlem” , jistě to všichni znají,když chtějí z Magistrály do Vinohradské a chvílema to nejde, když chtějí z Vinohradské do protisměru Magistrály a chvílema to nejde a přitom nikdy nevíte ,kdy to půjde a kdy ne.
Po prvním roce jsem rezignovala a dokázal ase ustálit ve stavu ” je mi to jedno, hlavně, že ……..”.
Taky třeba při povodních v 2002 to bylo vyloženě “prima”, jeden pruh zabraný pro Svobodnou, jedn pro BUSy a v jednou kolony stovek aut.
Brzy to bude 5 let, co se z Vinohradské dostanete na Václavák jedině tak, že projedete pod Hlavním nádražím a podaří se Vám zahnout na správnou stranu ( já vyjedu většinou zase na Holešovice).
5 let a z toho určitě 3 už nejsem ani nadšená, ani smířená, ale nasraná na tuhle podivnou svobodu pro někoho na úkor jiného. Nasraná i přesto, že chápu potřebu svobodného vysílání kamsi, kamkoliv, jen prostě nechápu proč se to vysílání musí odehrávat z centra hlavního města a za potřeby zásadních dopravních omezení trvajících 5 let.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Modona. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

2 komentáře u „Svobodná?

  1. Jasně a ti vojácí, čičo to je, ti jsou tam zapomenutí a už je 4 roky nikdo nevystřídal, že?:-))))))

  2. Ale houby, to omezení bylo z úplně jinejch důvodů. Když tam ministr Tvrdík nechal nakomandovat ty obrněný transportéry, tak potřeboval kolem nich mít dost místa, aby si tam opraváři nepřekáželi. No, a jako obvykle po skončení opravy nikdo už nesundal to dopravní omezení…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *