“Kupte dvoje, zaplaťte jedny”

aneb, tento týden musím víc šetřit!
Dnešní den začal rozporuplně při čtení u compu.To méně příjemné čtení spočívalo v tom, že jsem zjistila, že ty peníze, které mi zmizely z firemního účtu mi obstavil exekutor, pročež jsem půl dne zjišťovala proč, abych se po poledni dozvěděla, že mých 12 tisíc zmizelo proto, že firma po které jsem kdysi převzala mikrovlnku Tele2 se ve smlouvě zavázala nejen za net platit, ale po vypovězení služby zaplatit ještě i 1.350,- za odpojení. Ano, je to tak, když dnes něco dlužíte, raději Vás nikdo neupomíná, abyste nezrušili bankovní účty a neschovali co se schovat dá, nejprve nastoupí exekutor a až posléze dostanete dokumenty od soudu. Jak později, to ještě nevím, peníze se odečetly 15.2. dokumenty nejen nedorazily, ještě je ani nikdo neodeslal.
Dnešní den jsem tedy zahájila mottem ” musím tento týden víc šetřit”, pročež jsem šla odpoledne na kosmetiku a pak na schůzku s Károu, protože jsme se včera dohodly, že si koupíme plavky v akci ” Kupte dvoje, zaplatíte jedny” ( včera jsem ještě nevěděla, že musím šetřit).
Sedím si tak v Twin Cafe Smíchovského Kafefůru a čekám na Káru a přitom si přemýšlím na čem ušetřím.
Chtěla jsem si koupit boty, tak si je nekoupím, to jsou tak 2 tisíce.
Chtěla jsem si zajít před dovolenou na manikůru – 1.500,-.
Sako jsem potřebovala zelené, určitě 1.500,-, no a ještě ušetřím polovinu za ty plavky!
Sice už mne nic dalšího nenapadlo, ale docela jsem pookřála, protože jsem cca během 5ti minut ušetřila minimálně 5 tisíc. Ta kosmetika byla stejně v plánu a krém za 800,-jsem měla tak jako tak už objednaný:-))
Přišla Kára, já jí vylíčila exekutorskou historku, takže bez dalšího pochopila, že to capucino platí ona a šly jsme do plavkárny.
Za velmi ochotné účasti dvou prodavaček, kterým jsem popsala, že ty plavky z loňska mi sice byly, ale jen částečně, jsem si vybrala asi 3 druhy plavek, které jsme prakticky rozebraly vytažením různých vycpávek a drátů ( Kára si v mezidobí své plavky vybrala) a pak jsem si šla ty 3 vrchlíky vyzkoušet. Fakt netuším jak to většina žen dělá, že jim ty plavky jsou. Přesto, že bych se letos po zimě měla koupat skutečně v neoprenu, kalhotky mi stačí M, ale vrchlík je mi malý i L ( od kterého je mi zase velký spodní díl) a to se rozhodně nedá říct, že bych byla Dolly B:-(.
Pod dojmem “Kupte dvoje zaplaťte jedny” si tedy Kára vybrala dvoje plavky a já jsem ušetřila dalších 750,- = polovina těch jedněch.
Pak jsme šly do H+M, nebo K+H nebo jak se to jmenuje ( přes řeckou restauraci), protože zas TAK šetřit nemusím a nutně jsem potřebovala kytku na triko, nebo na něco.
Vedle kytek byly pásky, tak jsem si místo plavek koupila černý lesklý pásek, který stál “jen” polovinu toho, co by stály nové kalhoty, takže jsem ušetřila dalších cca 600,-.
No a pak už jsme šly jakože do garáží, cestou kolem Markse a Spencera a já jsem si uvědomila, že to je vlastně další úspora, protože jsem si chtěla ještě taky koupit pyžamové kalhoty růžovo-šedivo pruhované za 750,-, které si nekoupím, protože šetřím a tak jsem je chtěla Káře ukázat.
U Markse měli plavky:-), ovšem vrchlíky a spodlíky zvlášť a k nim šátky stejných vzorů a tak jsem si koupila spodlík za pouchých 450,- ovšem k němu šátek za 680,-.
No,zítra musím spočítat na kolik mě vlastně přišly ty nutnosti a výdaje musím odečíst od těch úspor a hlavně nesmím zapomenout, že si nejméně v přístím měsíci nesmím koupit boty, to sako, kalhoty od pyžama a nehty, že si mám okousat!!

Příspěvek byl publikován v rubrice Modona online a jeho autorem je Modona. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *