Pravdy a polopravdy, které nikoho šťastným neudělají

Tento příběh je smyšlený, jakákoliv podobnost s osobami které znáte, je čistě náhodná:-)
Tak třeba Petr. Petr je spokojený a úspěčný podnikatel, bydlí se svou ženou v domku s velkou zahradou, má nové auto a zejména krásnou ženu, třeba Alena jí říkejme.
Alena je krásná atraktivní žena, která se líbí nejen Petrovi, ale i mnoha jiným mužům a je si toho vědoma. Alena se moderně obléká, líčí, češe, jezdí hezkým autem, ráda se baví s přáteli, je ráda obletovaná.
Alena má krásně zařízený domov, dobře vaří a Petr se s ní cítí po všech stránkách absolutně šťastný, nemá žádný pocit, že by jí měl něco vytýkat, že by bylo potřeba něco opravovat. Když příjde z práce, Alena tam je, doma je pohoda a jak si večer šťastný lehne, tak se ráno šťastný probudí.
Pomůže nějak Petrovi v jeho spokojenosti pravda, kerou mu bude do hlavy dusat závistivá Anka z vedlejší vesnice o tom, že Alena zbytečně moc utrácí za pozlátka, že byla viděna s tím nebo oním na kafíčku v té či oné restauraci, že její asuto bylo viděno zaparkované někde, kde vůbec být nemělo, že se stýká s nepatřičnými lidmi, nebo dokonce muži a že to dělá určitě jen a jen za jedním účelem?
——————————————-
Nebo Pavel…………………..
Pavel je právník a jeho žena Adriana je inženýrka, co se vzali ale nepracuje, napřed jí stále bolela hlava, pak si vyrobila nějaký úraz na lyžích a pak už prostě zůstala doma. A chce dítě a tak se nesmí unavovat. Pavel naproti tomu pracuje nejméně 12 hodin denně aby dost vydělal protože jeho žena je náročná.
Pavel přiběhne navečer domů a buď přinese nějaké uvařené jídlo, které koupil cestou, nebo něco narychlo uvaří, nebo se jdou najíst do nějaké luxusní restaurace. Samozřejmě cestou nakoupil, protože Adriana ani nevaří, ani nenakupuje, maximálně oblečky v nějakém drahém značkovém obchodě.
Adriana ani neuklízí, nepere a nežehlí, tyhle práce chodí dělat “paní” z Pavlovy kanceláře, kde pracuje na půl úvazku.
Pavel teď pracuje mnohem víc, jejich byt je totiž malý,jen 3+1 a tak vydělává na stavbu bytu v rezidenčním objektu, velkého bytu s velikou terasou, protože pro Adrianu není zdravé válet se jen vevnitř.
Pavel je šťastný, svou ženu velmi miluje,oslovuje ji i po 10 letech manželství zásadně “miláčku”, což myslí vážně.
Pomůže Pavlovi k většímu štěstí, když mu kolega Standa bude stále vysvětlovat, že je “úplně blbej”, protože když příjde domů Standa, má uvařeno, upečeno, uklizeno, vypráno a vyžehleno a obě děti už jsou vymydlené v postýlkách? protože Standa se po návratu z práce ještě “musel” stavit na jedno. Pomůže Pavlovi, když se kolegové a kolegyně v kanceláři budou smát, když jim bude vyprávět, že Adriana (která váží kolem 96 kilo) má velikost oblečení 38?
————–
Většina pravd a polopravd ať už od lidí, kteří nás znají dobře, nebo známe dobře my je, nebo od těch, kteří jen pomlouvají, nemá žádnou hodnotu a většina z nich může udělat jediné, ublížit.
Žíjte to, co Vám vyhovuje, pokud Vás to dělá šťastnými, je to správně i kdyby si o tom kdokoliv myslel cokoliv. Klidně buďte pro své okolí za blázny, vždyť kdo může být na světě šťastější než blázen:-)

Příspěvek byl publikován v rubrice Modona online a jeho autorem je Modona. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

8 komentářů u „Pravdy a polopravdy, které nikoho šťastným neudělají

  1. blu, ale na tom není nic nového a nejhorší je, když se ta závist virtuální překlopí i v reálnou:-( Já taky občas někomu závidím, ale takové kraviny:-)) jako třeba ” doprdele ta je hubená”, nebo ” sakra, to jsou vlasy”, ale když nad tím tak hodně přemýšlím, nikdy mě nenapadlo někomu závidět, že je o 20 let mladší nebo o 20 milionů bohatší:-),myslím reálných ne Damoklích:-))

  2. Jo, ještě jsem k tomu chtěla dodat, že když můj způsob žití vyhovuje mému partnerovi a mně jeho, tak se není o čem bavit. Beztak většina pomluv pramení ze závisti.Jo a tím jsem Ti Mod vlastně odpověděla, proč zřejmě ten Tvůj rekord v psaní do damonovin nepokořím. Závist. Děsná závist tam panuje……

  3. Vedeme již léta s mojí maminkou pravidelný rozhovor.Včera byla tématem paní XY, dnes paní YX, zítra to bude paní XYZ. Rozhovor probíhá asi takto. Maminka : ” Kdybys viděla tu XY,jak je tlustá a co měla na sobě.” Já : “Mami,ale to je nepodstatné. Je to perfektní baba. Na rozdíl od některých jiných, ona má v hlavě.” ….Tím jsem chtěla říct, že i podle mě nikomu do toho nic není, co a za kolik si na sebe oblékám, co si za svoje peníze kupuji, s kým se kamarádím, stýkám, šoustám.Jak řekla ve 13. komnatě Mirka Čejková, že nikdo nechápe proč se rozvedla s takovým borcem jako je Čejka a vzala si takového borce jako je ten v kriminále. Chápe ale, že to pochopit nemohou,protože s Čejkou ani s tím druhým nežili.Teda dala jsem dohromady hrušky s jablkama, ale vy jste mně určitě pochopily 🙂

  4. Ne:-) to není na rozbor, je to jen moje úvaha a každý má právo si o ní myslet co chce, jako o kterékoliv jiné mé úvaze.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *