Koho budeme nevolit

a anketa k tomu nebude:-))Tak to jsem si tedy dala, když jsem pojala dobrý úmysl udělat si malý předvolební průzkum:-))
O KSČM a ČSSD mi naštěstí nikdo nepíše, zato těch zastánců ODS, těch je:-), taky se občas najde zastánce KDU, nejpočetnější je ale skupina opůrců Zelených a tak Vám to za sebe řeknu asi takhle:
KSČM-NE měla příležitost 41 let a nic moc.
ČSSD -NE nápadně mi připomíná KSČM
KDU-NE, mnohé z jejího programu mi není jen vzdálené, ale zdá s mi to i dogmatické a navíc ještě hloupé.
ODS-NE ničím mne nepřesvědčila, že je stranou pravicovou a zklamala už nejméně 3x, pokud jsou v jejich řadách stejní lidé, kteří už tam ve všech těch 3 případech byli, NE.
Zelení- ANO snad, snad jsou tak pravicoví až se přibližují k levici z druhé strany, jejich program je možná příliš levicově pravicový.
Pokud serozhodnu Zelené nevolit, mám ještě další dvě možnosti:
Dát hlas straně “nezvolitelné” a rozdat ho tak mezi všechny tady shora uvedené, nic to neřeší, ale možná budu mít ze sebe lepší pocit.
Vůbec tam nechodit.
Abych řekla pravdu, jsem příznivcem většinového systému a to z jediného důvodu, konečně by se zjistilo, kdo je opravdu modrý vpravo a kdo červený vlevo.
ODS by se musela rozhodnout, zda její politika bude nadále konečně pravicová a nebo bleděmodrorůžová.
KDU by se musela rozhodnout, zda patří vpravo nebo vlevo.
Rozhodovali bychom jednoznačně prostě nalevo nebo napravo a možná by se po prvním volebním období, kdyby ta pravá byla nakonec stejně levá, dali rozumně dohromady ti, kteří hlásají politiku opravdu pravicovou, ale z důvodů osobních ambicí a malicherností nedají dohromady potřebná procenta.
A vůbec, pořád jsem ještě členem ODA:-))

Příspěvek byl publikován v rubrice Žhavé téma a jeho autorem je Modona. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

73 komentářů u „Koho budeme nevolit

  1. to je zajímavé, nad příčinou tak velkých teplotních rozdílů na Sahaře jsem nikdy nepřemýšlel, bral jsem je jako fakt. Diskuze obohacují. :o)

  2. 2PaaTkaže nejdřív k tomu oteplování: Ber to tak že když se řekne oteplovaní, nemusíto notně znamenat, že VŽDY bude tepleji. Jinak je to strašně složitá tématika, ale za ty zimi si nejspíše vděčíme za vykácení lesů. Les dokáže udržet určité klima, ale holá zem, ta ne. Třeba Sahara, přes den +60 přes noc -20. To je tam skoro normální. Ale to bych tě nasměroval spíše na naši zeměpisářku, ta by ti to vysvětlila… Teda, kdybs předtím neusnula nudou … :DA teď ti cikání. Ano, máš pravdu. Neměl bych být tak zaujatý. Ale když to vezmeš poměrem, tak cikánská část jasně vyhraje. Ale ruku na srdce, byla by tam i velká část bělochu. 😀

  3. Letos byla tuhá ale celý loňský rok byl teplotně výrazně nad normálem.O dávkách nic nevím, bo je neberu, ale líná jsem!

  4. Tuhá zima letos byla, ale kupříkladu loňský rok byl teplotně velmi výrazně nad normálem. O dávkách nic nevím,já je neberu:-)

  5. Gladiatore, možná nastalo globální oteplování, ale je zajímavý, že od tý doby co se o něm mluví jsem tak dlouhý a tuhý zimy – tak jako poměrně chladá léta – nezažil :o))))Jo, a co se týče odebrání sociálních dávek (nebo zpřísnění pravidel pro jejich poskytování) a přidání důchodcům,proč ne, i to je cesta, ale nevypichoval bych speciálně jednu skupinu obyvatel, které je odeberu, protože líní se najdou i jinde, bez ohledu na barvu kůže a řeči.

  6. Reakce na Paa 14.04.2006, 23:07:29:No, proč ne. To by se dalo zvýšit důchodcům důchod i při současném snížení daní. Pokud ODS je skutečnou pravicovou stranou, tak sníží sociální dávky těm desetitisícům cikánům žijící z našich daní. A potom by si ještě důchodci z radosti zatancovali kozáčka 😀

  7. Reakce na Paa 14.04.2006, 23:07:29:No, proč ne. To by se dalo zvýšit důchodcům důchod i při současném snížení daní. Pokud ODS je skutečnou pravicovou stranou, tak sníží sociální dávky těm desetitisícům cikánům žijící z našich daní. A potom by si ještě důchodci z radosti zatancovali kozáčka 😀

  8. Wow, BRZDĚTE ! Kdo to má tady potom číst. 😀 Jinak, jsem PRO ekologickou daň a snižování cen eletřiny prozatím jasné NE. Důvod je jednoduchý. Díky naší době průmyslové a dalších následujících dob jsme do vzduchu vypustili nadměrné množství CO2. Nebrali jsme ohled na přírodu, a tak jsme nevědomky započali proces GLOBÁLNÍ OTEPLOVANÍ. Ledy tajou, klima se mění. Třeba čím dál častější povodně. To je jeden z důsledku. Třeba jako největší počet hurikánu v historii USA. Ale to je jenom začátek… A pokud tající led dostatečně ochladí golsfký proud, tak ustane přirozená vodní cirkulace, a my vstoupíme do nové doby ledové…A tak, díky ekologické dani postupně vznikne nový průmysl, ekologický. To je právě cíl té daně. Sice některé firmy už teď dělají věci pro ekologii, ale většine ne. Protože se jím to z ekonomického hlediska nevyplatí. Ale když tu bude ta ekologická daň…Tak snad až vědci vymyslí do konce princip vodíkové elektrálny, tak potom ať se eletřina zlevní. Neboť “odpadem” té eletrálny bude h2o, jinak též zvaná voda. :))(konec přednášky) 😀

  9. Jastasi, tehle bonmot jsem už někde slyšel, jen nevím, jestli ho kdysi řekl Jan Masaryk a nebo Milouš Zeman :o) Ale zovna tak je možné, že jsem právě zažil deja vu, a nebo tys už klasikem.. :o)

  10. “my zaměstnanci” na to nemáme čas zapomenout, protože je nám to našimi zaměstnavateli neustále předhazováno :o)

  11. A co se volebního systému týká, i tam jsem obdivovatelem systému britského: maličké volební obvody s jednokolovou většinovou volbou. Koalice se uzavírají před volbama, ne v jejich průběhu (stylem “ve druhém kole všichni proti …”), každý ví, kdo jmenovitě je jeho poslanec, efektivní marginalizace “jazýčku na vahách” – prostě samé výhody.

  12. Už poněkolikáté si říkám, že se svou volební preferencí mám jenom jeden droboučký problém. Jeden jediný, ale zato, obávám se, dost těžko řešitelný: strana, které bych s radostí odevzdal svůj hlas, v mém volebním obvodě nekandiduje.Nevíte někdo, jak sem tu Labour Party dostat?

  13. A když už jsme o tu pomalost růstu mezd, Vy zaměstnanci rádi zapomínáte na to, že součástí Vaší mzdy je část plateb sociálního a zravotního pojištění,které za Vás platí zaměstnavatel, tedy dalších 25% mzdy navíc.

  14. Ty mě bavíš:-))) když vezmeme jako konkrétní příklad ČEZ s jeho nesmyslnýma cenama, tak v tomto případě je majoritním vlastníkem stát! Ovšem ze diktovat ceny ve prospěch lidu, nemá stát čas, musí se zabývat příjmy soukromníků, například lékárníků a tak stát zatím reguluje ceny jen toho, co je v soukromých rukou, a takhle můžeme pokračovat od %CEZu k dalším a dalším.

  15. neprovokuj. jestli se bude dál stejným tempem zvyšovat nepoměr mezi růstem mezd a cen, pak bych měl asi zajít na úřad práce s požadavkem rekvalifikace na bezdomovce a nebo si před paneláčkem postavit igelitový skleník, abych se v něm trochu ohřál. A to mi směšný moc nepřipadá. /Zvlášť když soukromý sektor táhne celou ekonomiku./

  16. Jo a kyž už jsme u té ekologie Paa. čímpak Vám topí Vaše teplárna?? To bue asi drahé topenís tou eko daní:-)

  17. Kdepak, to té vaší politické diskuse se vtáhnout nesmím nechat 🙂 Ale využiji jí, abych vám všem popřála pěkné velikonoční svátky !

  18. Ekologická daň mi nevadí, aspoň zmizí ze silnic desetitisíce aut,které už drží pohromadě akorát těma emisema.

  19. ostatně pochybuji, že by právě Mo byla pro zavedení nových ekologických daní, jak o nich mluví Bursík, třeba ekodaně za používání auta, když se bez něj (auta, ne Bursíka) neobejde :o))))

  20. Paa nemůžeš volit ČSSD protože jsou proti zaveení trestu smrti, pro euthanazii a potraty:-), to bys byl úplně proti sobě:-)))

  21. Dvůr jo, tak to už tu ale ještě před 16ti lety bylo:-) Safra kolik asi ty letenky na Kubu stojí, objednávám zatím dvě:-)

  22. a jinak, pokud jde o tuto diskuzi, až do včerejška jsem byl rozhodnut k volbám nejít. A pokud si myslíš, že tím že budeš volit ODS mne doženeš k tomu abych volil ČSSD, no tak to si potom myslíš správně :o)

  23. A jinak,poku je o tuto diskusi musím říct, že jsem byla až do včerejška, tedy do jejího vyvrcholení kolem 18té hoiny pevně přesvědčena o tom, že nebuu volit ODS, ale jak vidím, nic jiného se nedá dělat.

  24. Závidím tvou jistotu s kterou tvrdíš že víš že nerozumím tomu co mi říkáš. Připomíná mi to Tenisákovu, a jeho nedávný výrok pod tímhle článkem : ” … a ekonomika půjde do háje i se státem. A to je přesně cesta, kam pujdeme, po výhře ODS. Nebude to hned, pujde to pomalu, tak do deseti let!” To je výrok k zapamatování, hodný Cimrmana :o)

  25. Paaviím, že nechápeš co říkám:-)), třeba 5% z milionu je 50 tisíc a 50 tisíc nikomu nebude stát za to, aby něco dělal tak jak nemá, nakonec na tom je ten princip rovné daně postaven, tak mi nepovídej o účtařkách:-)))

  26. jak jde o peníze, nedělám si iluze, že by se se změnou výše daně mohlo něco změnit: dál se bude odepisovat “nos mezi očima”, a slušně platit daňoví poradci a “šikovné” účtařky, už jen proto, že penízky které neodvedu (=ukradnu) státu se mohou třeba šiknout jinde: na dovolenou, nový nábytek, auto a tááák :o)))

  27. Paa no z těch daní, které se při snížení daní konečně vyberou přece:-)Je mnohem snazší zaplatit 15% daní než shánět výdaje za % 10 a ještě se nervovat:-))

  28. a jedna otázka, Gladiátore, na dobrou noc: co říkáš tomu, že právě “pravicová” ODS slíbila důchodcům přidat 1000 Kč? Z čeho to chce vzít, když chce zároveň snižovat daně?

  29. aby mi bylo rozuměno: je správné se profilovat. Říct třeba, zda vysoké daně a “všichni z jedné táboritské kádě” a nebo téměř žádné “a každý sám za sebe”. Ale nemohu souhlasit s Mo., která propaguje většinový systém po vzoru USA. Myslím si, že jeho zavedením u nás by došlo k zavedení diktatury minority, kdy většina společnosti by se musela podřídit vládě strany, kterou by volilo 35% z 56% voličů … a to se mi nelíbí.

  30. Gladiator: ano, myslím si to. Bruslí. A slibují. Chyba není slibovat, chyba je sliby neplnit, nepnit slovo gentlemana, v které prostě věřím.

  31. Reakce na příspěvěk Paa z 14.04.2006, 18:19:26: Nemyslíš si, že všechny strany bruslí mezi krajní levici a krajní pravici. Každá možnost přináší své specifické výhody pro danou část společnosti. A každá strana se snaží namíchat co nejlepší mix, dle svého uvážení, a následně to ve volné soutěži politických stran (čti: v demokratickém státě) nabídne potenciálním voličům. A na nich je, co si vyberou.

  32. No, teda to je prispevku :-)) Na kazdej z nich bych mel odpoved, jenze priznam se bez muceni, normalne se mi nechce prispevkovat. Takze Vam vsem preji hezke a klidne velikonoce a uzijte si je 🙂

  33. pověsti říkají, že se na Velký pátek otevírá země a různé skalní prostory, aby leckde jednou za rok vydaly své poklady, napadlo mne, jak by bylo krásný, kdyby se stejně uměla otevřít naše srdce, otevřít lásce, aby ji uměly přijmout i rozdat.

  34. Já třeba své bydlení nikdy neměla a studovat jsem nemohla a moje máma dělala se středoškolským vzěláním závoznici a denně vytahala z auta 100 50ti litrových konví s mlíkem. Děda od svých 40ti nesehnal jinou práci než noční hlídač a babička vůbec žádnou. Jestli něco rozhodně nechci slyšet, pak to, že něco bylo dobré.

  35. :-)))))))))))))))))))))))dostupné bylení pro vyvolené,vzělání pro vyvolené, nezaplacená práce pro každého, děláš si prdel, že jo?

  36. a já už taky na tohle téma tady ti nic neřeknu, protože jsem se chytil do argumentační pasti, a ještě by se tady ze mne vyrobil největší komár. Díky, nechci, ve straně jsem nikdy nebyl, ani v tzv. SSM a advokáta KSČM tady dělat nebudu

  37. dostupné bydlení, práci, žádné drogy, méně násilí, vražd, nižší hospodářská kriminalita, větší bezpečnost v ulicích, větší dostupnost půjček pro mladé, studovat moh v podstatě každý, dnes jen ten kdo na to má, mám pokračovat? :o)))

  38. Podívej Paa,já si Tenisákových názorů převážně vážím, taky proto má na tomto blogu jeho blog odkaz, nicméně, fašismus ani komunismus a jejich ieologie se na tomhle blogu prostě připouštět nebudou, tohle je moje mez.

  39. za odlišné politické poměry se tady už jednou mlátilo, ať si každej mele co chce, 99% lidí z toho vyroste

  40. ach jo, Teniskáku, je mi tě trochu líto: vyjádříš své přesvědčení, jsi lehce zesměšněn Kubou, hned se lekneš, a začneš couvat. Proč? Být tebou, tak rychle bych si na hlavu popel nesypal. Každá partaj se dopustila v historii různých svinstev a jestli některá ne, tak prostě jen proto, že to ještě nestihla, viz. noví Zelení. Když říkáš, že komunismus je správná cesta, nemůžeš ho přece přirovnávat k fašismu a nacismu, když říkáš že tíhneš srdcem k levici, nemůžeš zpochybňovat politický levo-středo-pravý systém politických stran. Řeknu to takhle: za komunismu jistě byla spousta dobrých věcí a strašně moc věcí se taky dělalo špatně, stejně jako dnes. Rozdíl je ale v tom, že dnes můžeš svobodně říkat co si myslíš (viz. tady) a nikdo tě za tvá slova a názory nezavře, ani nepopraví. Stručně řečeno: chtělo by to systém, který shromažďuje to dobré jak z komunismu (říkejme radši “sociálního státu”) tak z tržního kapitalistického prostředí. Vím, že je to nedosažitelná fikce a přání, a proto kdybych se měl rozhodnout, zda znovu komunismus, tak určitě ne v jeho dřívější podobě. A jiný jsem bohužel nikdy nepoznal, jako ho nepoznali jiní v celé jeho dnes už poměrně dlouhé historii, od dob utopického socialismu, přes pařížskou komunu až po jeho formu před rokem 89. Konec přednášky :o))))

  41. No já si to nemusím přebírat a kdyby jo, tak si to stejně přeberu jak chci,že :-)nakonec už jsem dost stará na to, abych to měla přebráno. Nicméně se na mne nezlob, ale hlášku “budu volit komunisty” jsem schopna respektovat u člověka, kterému je třeba 20, ale člověka, kterému je 30 a víc, toho bych udeřila kdyby mi to řekl. A přeber si to jak chceš:-)

  42. Levice, či pravice, je nesmysl. Každý politik, by se měl postarat o to, aby se lidem žilo dobře. K tomu nepotřebuju formulky levice či pravice. Jestliže chci aby šla ekonomika státu nahoru, musím zajistit, aby lidé mohli pracovat, soukromičit atd. Když nebude práce, lidé nebudou schopni kupovat zboží, automaticky začne neschopnost průběhu podniků, které začnou krachovat neb nebude odbyt a ekonomika půjde do háje i se státem. A to je přesně cesta, kam pujdeme, po výhře ODS. Nebude to hned, pujde to pomalu, tak do deseti let

  43. Odsuzuji zločiny, odsuzuji to, co se tady sedmdesát let dělo ( myšleno celkově od zahájení komunismu ). Odsuzuji Nacismus i Komunismus.Odsuzuji asociální myšlení ODS. odsuzuji kapitalismus i socialismus. Nemám rád jakékoliv násilí a je uplně jedno, ve jménu čeho, či koho, je pácháno.Mimochodem, komunisti vymysleli gulagy dříve, než Hitler Koncentráky. Přeber si to, jak chceš.

  44. A jaký je rozdíl mezi….. Levicová politika je zajisté vždycky víc sociálně zaměřená, pravicová spíš poporuje volnétržní prostředí. Levicová politika rozhazuje nesmyslně peníze i těm,kteří je ostávat nepotřebují, pravicová by měla dávat těm, kteří se bez pomoci skutečně neobejdou.Levicová politika komunistická je založena na nesmyslu, že všichni lidé jsou si rovni, ale nemyslí se tím rovni jako bytosti, myslí se tím, že kdekterý lempl na to má být stejně dobře jako pracovitý člověk.

  45. Co je vlastně pravice a levice ? Každý politik by měl sloužit lidu v dobrém. K tomu nepotřebuje levici ani pravici. A ted z druhé strany, hlásím se spíše k levici. Dobře si protiřečím, ne. No, asi budu volit komunisty, protože ti, co tu vládli těch 40 let, jsou karieristi, a ted sedí v ODS, ČSSD a dalších. Komunismus je správná cesta. Komunismus byl zneužit lidskými hyenami, a tím ho zníčili.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *