Od srpna bude možné jezdit v Praze rychleji

ne, nelekejte se, ne rychleji než jinde, rychleji než v Praze:-)

ODS se zřejmě rozhodla, že namíchne Šimonovského ministra a tak velká největší radnice sklidí prý z většiny komunikací rychlostní značky snižující rychlost na menší než 50, 70 , ba i 100.

Na pražském rychlostním okruhu, konkrétně v úsecích Českobrodská – Novopacká – hranice Prahy, by se podle názoru primátora mohlo jezdit až rychlostí 130 kilometrů v hodině. Dosud se zde jezdilo rychlostí nejvíce 100 kilometrů v hodině.

Z rychlostních komunikací se změny týkají například Zlíchovského tunelu nebo Barrandovského mostu, kde by se mohlo jezdit až 70 kilometrů v hodině. Rychlost by se mohla zvýšit také na některých úsecích Strakonické či Jižní spojky. Od 23.00 do 5.00 by tam podle návrhu magistrátu řidiči mohli jezdit maximální rychlostí 100 kilometrů v hodině.

Primátor se domnívá, že nový silniční zákon přispěl ke snížení počtu přestupků v Praze, i když ho někteří řidiči chápou jako velmi kontroverzní a drakonický. Řidiči však více dodržují pravidla silničního provozu, a tak se magistrát rozhodl přistoupit ke změnám v dopravním značení. Některá omezení rychlosti se podle něj ukázala jako zbytečná.

No prostě, byli jsme 14 dní hodní a jezdili jsme o 20 miň, než bylo na těch značkách, což v některých případech bylo prostě i 10:-))) a tak dostaneme odměnu. Nicméně Vy, kterým se zježí po přečtení této zprávy všechny vlasy, KLID, Českobrodská, Strakonická, Jižní spojka i Barrandovský most jsou soustavně tak ucpané komunikace, že se tam nedá jet téměř nikdy víc než těch 30km/hodinu:-))

Příspěvek byl publikován v rubrice Žhavé téma a jeho autorem je Modona. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

3 komentáře u „Od srpna bude možné jezdit v Praze rychleji

  1. Super krok… Už se těším. No, já nevím Mo. kdy tam jezdíš, ale Strakonická i spojka ve směru od Prahy stojí málokdy a kolona vzniká zpravidla ve dvou případech:1, je pátek odpoledne2, policisté měří a všichni jedou úzkostlivě 80, tudíž to přestane silnice zvládat.

  2. Rowdymožná spočívá hlavní důvod v tom, že po Praze se pohybuje policejní šéf, tak abychom mu moc nepřekáželi až opráší řidičák:-)))

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *