Jak přežít říjen

aneb optimisticky navlhlá úvaha.

 

Venku prší a je říjen. Já vím, mohlo by být hůř, taky by mohlo například sněžit.

Říjen zahajuje sadu měsíců v roce, které snážím neblaze.

V říjnu byla ta revoluce, co se odehrála vlastně až v listopadu a s ní spojené lampiony se svíčkama, které v tom dešti pořád zhasínaly. Říjen, znamená odložit pantofle, na Moravě pak cukle:o) a shýbat se při obouvání bot. A taky na tílka a trika přidat další vrstvy svetrů a bund. Taky znamená věčně navlhlé pesy a špatně schnoucí prádlo, které se kvůli nim musí prát nejmíň 3x týdně.

Obchody jsou v říjnu přeplněné čokoládovými postavami mikulášů a čertů a v posledních letech i sobů.Všude samý Mikuláš, ale mlíko nenajdete.

Říjen znamená taky Dušičky, plná květinářství páchnoucích chryzantém a plné silnice aut, které vyjedou z garáží za dvě cesty za rok, na hřbitov a zpět, některé jen na jednu.

Říjen je taky předzvěstí listopadu, měsíce snad úplně nejhoršího v roce, pokud pominu prosinec, leden a únor. V listopadu padá listí ještě usilovnějí než v říjnu a všichni milí a nejmilejší mají narozeniny, například Zlato, Filip atakdále.o). Nemám ráda narozeniny, s výjimkou těch Zlatěcích, lidi co mají narozeniny se někde potulují, taky pijou a pak s nima není kloudná řeč.

Od 24. října, což je tuším dnes, jsou za 2 měsíce Vánoce a to znamená, plné obchody čokoládových zajíců a vajíček a taky to znamená, že ode dneška za 2 měsíce už musíte mít koupený a taky zabalený dárek pro všechny co tvrdí, že žádný dárek nechtějí a pak jsou mrzutí, když ho nedostanou a když dostanou, jsou pak mrzutí, že nedostali nějaký úplně jiný.

Od 28. října budete vstávat po tmě taky Vy, kteří vstáváte až v 8 a my úplně všichni budeme tápat po tmě domů ne až v půl 7, ale už v půl 6 na což budeme rádi vzpomínat ve chvílích, kdy už v půl 4.

Já přežívám říjen většinou tak, že v dešti dlabu do dýní z kterých pak má někdo radost, když přijede sem a nebo jede kolem po silnici, taky zaplatím konečně poplatek za dovolenou o který mě upomínali už na dovolené v březnu a pak si objednám termín a letenku. A pak začnu odpočítávat dny, které ještě schází do období pantoflí, pro Moraváky cuklí, tílek a triček a pes namočených v řekách, odobí, kdy prádlo už schne o poznání lépe a hnědožlutou vystřídá oblíbenější zelená.

Příspěvek byl publikován v rubrice Modona online a jeho autorem je Modona. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *