Být skalní

Skalní může být člověk ledacos

třeba 

Skalní příznivec

Skalní fanoušek

Skalní zastánce

Skalní odpůrce

Být skalní je asi dobré, protože skalní zřejmě znamená zásadový, tak zásadový, že už s Vámi nic nehne. Problém je, když se stanete skalním něčím už hodně dávno.

Znám mnoho skalních příznivců hudby 70tých let. Když s nimi sednete do jejich auta, okamžitě se rozezní patříčná hudba z příslušné stanice a pokud ne, šoupne se do přehrávače kazeta, nebo CD, podobní jsou příznivci těch 80. a 90., žádnou jinou hudbu poslouchat nebudou, není proč, TAHLE je přece nejlepší.

Podobné to je se všemi ostatními skalními přízněmi. Máme různé příznivce životních stylů, způsobu cestování a taky cílů cesty. Mám jednu známou, ta je skalní příznivkyně Bulharska, jezdí tam, protože tam je to nejlepší, Kde jinde jsi ještě byla?" otázala jsem se jí jednou nevinně  No nikde, protože v Bulharsku je to nejlepší!"

Skalní příznivci  budou jednou provždy voliči komunistů nebo ODS a nebudou se zamýšlet nad tím, jestli něco je nebo není špatně, prostě to tak je a ta jejich je ta nejlepší.

Skalním zastáncům trestu smrti můžete předložit jeden, pět, deset argumentů proč se domníváte, že aplikovaní tohohle trestu nic neřeší a není správné, ale nikdy ani s jedním neuspějete,prostě šoupnou do přehravače tu svou kazetu nebo CD.

Skalní fanoušci žádají od svých model jednou daný styl, ale třeba takový David Bowie nadělal ve svém stylu svým skalním fanouškům největší bordel svou produkcí z druhé poloviny 90. let  No fuj, takový komerční pop, to přece není ten Bowie jak má být, jak ho známe!" a přitom právě tato léta přinesla Bowiemu miliony fanoušků, kteří dnes poslouchají toho jedině spávného Bowieho s jediným správným Bowieovským stylem  (mimochodem skvělým:o))

Skalní odpůrci potratů jedou ve stejných dogmatech jako zastánci trestu smrti, žádný argument pro ně není vhodný k zamyšlení, vystačí si s jednou frází  nikdo nemá právo brát druhému život" , přitom povšimněte si prosím, že tito odpůrci a tamti zastánci stojí vetšinou v jednou hloučku.

Nejsem NIC skalní, skalní pro mě znamená něco jako zabetonovaný. Poslouchám co se mi líbí a když se mi to nelíbí tak to vypnu. Nikomu nevnucuju svůj životní styl jako ten jedině správný, v létě se sluním 60 hodin denně, pokud to jde a nepoužívám žádné ochranné pomůcky. Volím ty, kteří se mi v dané chvíli zdají jako nejlepší možnost ( a pravda někdy i podlehnu argumentům jiných). Absolutně odmítám trest smrti do doby než budu pevně přesvědčena o tom, že nemůže dojít k omylu a schvaluji přerušení těhotenství protože neumím rozhodnout který život je v dané chvíli důležitější.

A teď jdu smažit řízky, skalní příznivec zdravé stravy se po 3 dnech vrací na ranč:o)

Příspěvek byl publikován v rubrice Modona online a jeho autorem je Modona. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *