Čím a pro koho je nebezpečný Daniel Landa

se ptám a tak mi to prosím povězte:-)

Někteří pamatujeme Landovy začátky z konce 80. let spojené s Orlíkem, silně vlastenecky orientované texty a Landa se do podvědomí posluchačů zapisuje jako rasista. Možná i v pozdější tvorbě se ten rasismus ozývá. Možná je to nebezpečné tím, že je to slyšet z pódia v podání někoho, kdo v sobě rozhodně nese znaky vůdce.

Já vidím Landu především jako velmi dobrého hudebního skladatele, textaře a taky interpreta, nebo třeba taky zakladatele Nadace zabývající se bezpečností silničního provozu.

Pokud jde o tu pozici vůdce, případně jak to nazval Kamilič "Krysaře", tuhle moc Landa bezesporu má a pokud by měl zájem založit pravicovou stranu ( může ji klidně mezi námi nazývat i stranou ultrapravicovou), svých 10% by rozhodně nahrál a dnes by seděl v našem milém Parlamentu mezi jinými rozhodně více nebezpečnými vůdci, kteří těch % udělají 28. Asi nemá zájem, tedy být Krysařem.

Mimochodem, když se řekne "Orlík" vedle Landy se člověku zajisté vybaví David Matásek (alias Karel Halama ze seriálu Letiště), připadá Vám nebezpečný Matásek?

Takže prosím jasně a stručně, abych to pochopila i já:o), čím a pro koho je Landa nebo jeho tvorba nebezpečná?

P.S. Odpovědi typu "protože je to militantní hovado" považuju za irelevantní:o) 

Příspěvek byl publikován v rubrice Modona online a jeho autorem je Modona. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *