Vánoce a klid:o)

Už dávno jsem přišla na to, že Filip má Vánoce moc rád, ale špatně snáší cokoliv okolo nich, takže čím méně pokynů  pojď sem, běž tam", tím víc klidu je možno mít.  

V prvních pár letech jsem se ho snažila zaúkolovat v období 10-24. prosince, třeba 5ti záležitostma, například kup stromeček", kup piva", kup Campari", dej ten stromeček do stojanu, někdy", večeře bude v 6", ovšem každý rok vznikla nějaká tragedie, protože z těch 5ti věcí se na 4 zapomnělo a stromeček byl vnesen do bytu 24.12. odpoledne, tedy do uklizeného a vyluxovaného bytu. I kapra jsme jednou měli mraženého.

V posledních pár letech jsem ubrala na věci 3, stromeček, kapr, pivo a ovzduší se hodně pročistilo, dokonce i větu  U Romana už večeřeli ve 4!" si v posledních 2 letech říkáme špásovně.

Když Filip před dvěma lety pochopil, že se skutečně vůbec nezlobím, když ten 2litrový hrnec rybí polívky srazil na zem, když o něj zavadil loktem asi 5 minut před večeří, byl to celkem úplně poklidný večer.

Vloni přivezl stromeček i kapra iniciativně sám a pivo jsme si koupili v 5 večer u pumpy, bylo dobré přestože z plechu.

Letos jsem se rozhodla pro strom jen venku za oknem a ten máme, takže zůstaly věci jen 2, kapr a, vlastně jen kapr, protože pivo mají u pumpy:o).

Dnes jsem přijela a povídám  Takže prosím Tě, toho kapra!"

Podíval se na mě velmi překvapeně a odvětil  Kapra?"

Otázka Na co?" naštěstí zůstala nevyřčena:o))

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Modona online a jeho autorem je Modona. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *