Když můžete zabít tak proč ne hned?

Bývalý irácký diktátor Saddám Husajn, kterého USA dopadly v prosinci roku 2003, zemřel. V sobotu za svítání ho popravily irácké úřady. Devětašedesátiletý Husajn zemřel kolem čtvrté hodiny ráno středoevropského času. Smrt potvrdil náměstek iráckého ministra zahraničí Labed Abawi.  

Ano já vím, převážná většina z Vás mi řekne, že je to dobře, řeknete, že si to zasloužil, protože kdo jiný by si to už zasloužil, když ne on, a budete mít pravdu, ale ta pachuť v tom všem stejně zůstane.

Irák popravil Husajna na základě rozsudku, kterým byl odsouzen k tresti smrti a následném zamítnutém odvolání.

Poprava se uskutečnila první noc po dni, kdy USA Husajna Iráku vydaly.

Popravili si ho sami, ti, kteří mu desítky let umožňovali mlčením ze strachu páchat zločiny za které byl nyní odsouzen. Rychle a překotně, takže z trestu se vytratil jediný moment o kterém bych si mohla myslet, že má nějaký smysl – dlouhotrvající strach z momentu kdy smrt příjde, z čekání na ni. Protože jinak trest smrti NIC neřeší.

Byla bych šťastná, kdyby tenhle muž listoval ve svém koránu ještě třeba 30 let v nějaké hnusné díře bez hamburgerů a chipsů a já na něj nemusela dneska ani kdykoliv jindy vzpomenout.

Příspěvek byl publikován v rubrice Modona online a jeho autorem je Modona. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *