Nejlepší křižovatky jsou kruhové objezdy

Tak musím konstatovat, že v souvislosti s tématem, zda  se v zásadních chvílích rozhodujeme mozkem nebo srdcem, zmiňujete zejména, především tedy pánové, odkrvení mozku:-))

a dále pak křižovatky, ty na které člověk dojede, projede je dobře, hůř, nebo špatně a zda je a nebo není dobré se na ně, k nim vracet a tak mě taky napadá často probírané rčení o " opakovaném vstupu do stejné řeky" a zda se to má nebo nemá.
Vstupovat opakovaně do řeky mi nedělá problém, protože žádná řeka není stejná 2 vteřiny po sobě ani v případě, že už v ní stojím, prostě teče si dál ať mám nohy v ní, nebo jsem na chvíli odešla a zase se vrátila.
Zkoušet znova a znova vstupovat se myslím má, ale křižovatka, to už je věc jiná:o). Dojedu-li ke křižovatce, musím se rozhodnout kam a pokud je ta křižovatka velká, ty směry jdou většinou každý úplně jinam. Sever, jih a východ, pokud jdu ze západu, a není možné vydat se jen trochu na jih, nebo malinko na sever. Na většině křižovatek jsou taky "dvě plné"  a směr, který jste si vybrali Vás může táhnout až někam pěkně daleko, někdy tak daleko, že vracet už se není možné a nebo je to už prostě nesmysl.
Moje nejoblíbenější křižovatky jsou kruhové objezdy, protože když už úmyslně nebo neúmyslně k takové křižovatce dojedu, můžu si na ní kroužit jak dlouho chci, nemusím žádným směrem, můžu pořád dokola tak dlouho dokud se nerozhodnu kam vlastně jedu a proč a můžu taky zpět bez plných čar a vnitřních okruhů, zpět pokud se tak rozhodnu, stejně jako kterýmkoliv jiným směrem, pokud se tak skutečně rozhodnu.
Kruhový objezd se může zdát být alibistickou křižovatkou, ale není tomu tak pokud už po výjezdu nikdy nepřemýšlíte o návratu do výchozího bodu protože jste se spletli.
Na kruhovém objezdu můžete věci promyslet srdcem i mozkem a dá se i s tím odkrveným:o)
Mimochodem, třeba na Kanárských ostrovech narazíte na kruhové objezdy i na dálnici:o), ano vypadá to komicky, ale je to dobrá věc, protože máte možnost pečlivé volby i při vysoké rychlosti:o)
Příspěvek byl publikován v rubrice Modona online a jeho autorem je Modona. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *