A je to tadyyyyyy!!!!

Tak tady sleduju skoro celý den v přímém přenosu vrcholný orgán naší země a dělá se mi mdlo.

Poslouchám ty bytosti, kteří chtějí být poslanci, předsedy, místopředsedy, mnozí i ministry a kromě toho, že chvílema nevěřím vlastním očím, soustavně nevěřím vlastním uším.

Ti lidé všeobecně melou šílené nesmysly, předseda poslanecké sněmovny mluví s takovýma hrubkama, že by bylo nejspíš vhodné, kdyby se vrátil do lavice základní školy, možná zvláštní a netrčel v té předsednické.

Některé ze zrovna hovořících není vůbec slyšet, protože sněmovní komparz je příliš hlučný.

Nevím, možná je důležité, zda potenciální ministři ovládají jazyk anglický a německý, možná i francouzský a jiné a jiné, ale i přesto by mi udělalo radost, kdyby se stejně brilantně jako anglicky, dokázali vyjadřovat i česky. Možná je to malicherné přání, ale bylo by to fajn.

Většina účastníků téhle dělnicko-rolnické super šou nemluví z patra, své projevy mají předepsané, ale nejsou sto ani tisíc je kultivovaně přečíst, taky aby jo, tolik cizích slov z cizích hlav, možná, že někteří, chudáci, viděli své texty poprvé až dnes.

Konstruktivní kritiky potenciální Vlády, která by se jistě dala kritizovat i konkrétně, jsem dnes slyšela velmi málo, na druhé straně jsme se ale dozvěděli například to, jak velkou nádrž auta má místopředseda Vlády Čunek.

Celodenní sněmovní maraton měl i své perly, které rozesmály celé  široké spektrum Sněmovny,  tu absolutně největší předhodila poslancům Kateřina Konečná, poslankyně  za KSČM :

Budu hovořit pomalu a srozumitelně, aby mi rozuměl i pan ministr ŠvaNcnberg……".

V závěrečeném projevu, před samostným hlasováním, které začne probíhat v 19.10, rozesmál celou Sněmovnu premiér:

 Většina kritiky, kterou jsem dnes vyslechl, se snesla na rozsáhlost Programového prohlášení Vlády, které má jen 18 stran, přičemž každý kritik si do něj to co kritizuje dosadil sám. My jsme Vám mohli předložit podrobné a obsáhlé Programové prohlášení Vlády a bylo by to krásné! Ale my jsme si řekli NE……………."

Takže za chvíli bude zvonit pane profesore!" a já doufám, že nebohého Melčáka do té doby neklepne pepka:o).Teď po všem co za dnešní den vyslechl, jsem zvědavá, zda Sněmovnu opustí a nebo zůstane a řekne to nahlas.

JO 100: 97 :o)))

Příspěvek byl publikován v rubrice Žhavé téma a jeho autorem je Modona. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *