Může fungovat detektor lži po 30ti letech?

Test na detektoru lži údajně ukázal, že čtyři ze šesti odsouzených v případě 30 let staré vraždy medičky Ľudmily Cervanové jsou nevinní. Jak napsal slovenský časopis.týždeň, testy na detektoru lži provedl americký expert Patrick T. Coffey u odsouzených Pavla Beďača, Juraje Lachamana, Stanislava Dúbravického a Františka Čermana.

Pokud byste nevěděli o co jde, tak jde prostě o vraždu z roku 1976, které předcházel únos 20ti leté medičky z diskotéky a hromadné znásilnění. Zavražděná byla nalezena u Sence v potoce v kterém byla údajně utopena. Celá desetiletí provází tuto vraždu mnoho různých pochybností a zpochybňování, obžalovaní se nacházejí chvílema ve vězeních a chvílema na svobodě.

O tom, že všech 6 obžalovaných se na vraždě podílelo, rozhodl definitivně až v roce 2006 NS SR. V procesu vypovídalo zhruba 70 svědků a byly uloženy tresty pd 15 ti do 6ti let.

30 let všichni popírají, že by se na vraždě podíleli.

A teď je tu najednou ten detektor lži ( slovenský trestní řád však nepovažuje tento důkaz v souvislosti se spáchanými trestnými činy za relevantní)  a testy prokazující ze 4 z 6ti  odsouzených tímto testem prošli jako nevinní, další dva odsouzení Milan Andrášik a Miloš Kocúr se testů nemohli zúčastnit, protože jsou ve vězení.

A tak, kde je vlastně pravda? Je možné, aby takto zručně lhali 4 ze 4 testovaných? J Nebo je možné, aby se 30 let opakovaná lež pro ně už vlastně stala pravdou?

Těžké otázky což?

Příspěvek byl publikován v rubrice Modona online a jeho autorem je Modona. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *