To se zase vracíme, nebo prostě pořád jen pokračujeme?

Za "zlatého bolševika" nebývalo pro advokáty zrovna in obhajovat nebo zastupovat osoby vybočující z žady, vybočující moc z řady. Copak nějaký obyčejný vrah, to ještě ušlo, ale převzít obhajobu kluka, který po 10ti pivech napsal v hospodě na zeď třeba "Husák je vůl!" se neslušelo, mocní měli pocit, že takových "chováním" se advokát s takovými lumpy ztotožňuje.

A tak veřte-nevěřte i taková blbost, natož blbost větší, případně jakékoliv "postavení se proti mocným" nebylo in, naopak bývalo to hodně out.

Tahle doba je pryč, myslela jsem si, dnes, myslela jsem si, výběr právníka má už jen jedno kritérium, poptávku a nabídku a tak jsme denně svědky toho, že kvalitní, případně mediálně známí právníci zastupují, či obhajují kohokoliv kdo na to má a nikomu nepříjde podivné, že obhájce Radovana Krejčíře sepisuje listiny pro bývalého a možná budoucího předsedu vlády. No, možná to někomu podivné příjde, ale je to tak:o)

Minulý týden mě překvapil, možná zaskočil vývoj v "kauze Čunek", nemyslím, všechny ty podivné zvraty, jednoznačně vypadající vina a posléze nevina, výměny státních zástupců a dozorujících zastupitelstev, myslím předpozaposranost na kterou jsem narazila nikoliv náhodou. Týká se advokátky Kláry Veselé-Samkové v souvislosti s jejím výkonem advokátní praxe.

Doktorka Veselá-Samková zastupuje už několik let občanské sdružení majitelů domů, ovšem nyní si dovolila takovou neprozřetelnost, jakou je převzetí zastupování hlavní svědkyně v kauze Čunek a to si dovolila evidentně moc.

"Tohle je přece střet zájmů! musí si rozmyslet, zda vypoví plnou moc Marcele Urbanové, nebo ji vypoví OSMD!", ozývá se už po pár dnech z řad členů sdružení " Čunek je přece ministr pro místní rozvoj……." –  což v normální lidské řeči patrně znamená, že stejně jako nemá rád Marcelu Urbanovou nebude mít rád vlastníky domu a nebude vstřícný a tak budeme tlačit na doktorku Samkovou-Veselou, aby zastupování, případně obhajobu Urbanové vypověděla.

Netuším kolikátým ministrem kolikáté vlády je Čunek ministrem MMR, vlastně ani nevím kolik let toto zvláštní ministerstvo existuje a na práci kterého ministerstva po svém vzniku navázalo, na druhé straně vím kolik rozhodnutí o protiústavním postupu různých vlád za posledních nejméně 7 let vydal Ústavní soud ČR. V minulém týdnu pak ÚS vydal  16. konkrétní Nález o porušování Ústavy Státem proti občanům. Skóre je v této chvíli 16:0 ve prospěch občanů.

Jiří Čunek je ministrem MMR už téměr rok a za tuto dobu padly takové Nálezy ÚS nejméně čtyří, a komu to vadí? Obávám se, že pouze těm, kteří takový pozitivní Nález ve své věci od ÚS obdrželi, takový Nález je v naší zemi totiž vhodný k jediné věci, k zarámování, bohužel bez ohledu na to, zda zrovna vládne ČSSD nebo ODS, zda je příslušným ministrem Sodoma nebo Gomora.

A poučení? Máme. V zemi jejíž čelní představitelé nedbají dodržování Ústavy, v zemi z které si pro spravedlonst musíte jezdit k soudům za její hranice, je úplně lhostejné kdo komu poskytuje jaké právní služby…………….,možná, mně osobně by se hodně nelíbilo, kdyby doktorka Samková-Veselá plnou moc Marcele Urbanové vypověděla.

Příspěvek byl publikován v rubrice Modona online a jeho autorem je Modona. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *