Není EU jako EU

Zatímco některé země EU se snaží tvrdošíjně splynout se zbytkem Unie, některé si naopak houževnatě ponechávají to své, případně přizpůsobí jen to, co se hodí, tedy ceny.Britové si jezdí dál vlevo, striktně oddělují teplou vodu od studené a zachovávají svou předraženou libru, která dělá z jejich území jednu z nejdražších destinací Evropy, Řekové jezdí uprostřed, kanalizace nepřebudovali, takže jakkoliv použitý toaletní papír musíte házet do koše místo do mísy toalety, nicméně svou původní měnu už za euro vyměnili, čímž ze své země vyrobili jednu z nejdražších destinací Evropy.

Turistický ruch" na ostrově Korfu nikdo moc neumí, nejméně polovina hotelů je zavřených a to už tak dlouho, že obrostly trávou a mechem. Pokud si chcete vypůjčit v půjčovně auto, je dobré si stanovit 2, 3 termíny – jednou to výjde, pokud Vám nevadí, že si na něj počkáte až do poledne .Provoz v hlavním městě Kerkyře je tak hustý, že nemá smysl do něj ani vjíždět, natož se pokoušet zaparkovat, volné místo k zaparkování čehokoliv kromě skútru, se v něm prostě nevyskytuje, zlatá Praha:o)

Chcete-li v Řecku cokoliv, musíte mluvit řecky nebo anglicky, anglicky pak nejlépe v infinitivech- usuzuji z toho, že naši skloňující přátelé nikdy neobdrželi to co žádali. Jídelní a nápojové lístky jsou k dispozici jen v řečtině a angličtině, anglický překlad spočívá v tom, že řecký název je přepsán do latinky. Pravda, některé jídelní lístky jsou vybaveny obrázky občas i ručně vyvedenými, pokud si všask objednáte něco co jste vysloveně nechtěli, případně je vám to vnuceno jako místní specialita a opravdu Vám to nechutná, nevadí, odnesou a talíř případně sklenici s vaší specialitkou" dostane vzápětí někdo jiný:o).

Komáři na Korfu jsou, ale nebzučí a nejsou vidět, pouze koušou", a nemáte tudíž šanci je dostat ani v uchu, ani na stropě či zdi, jediná možná obrana je chemický útok.

Korfu je ostrov hodně zelený a údajně je na něm vysazeno přes 4 miliony olivovníků, nevím zda je to pravda, ale je jich dost, vlastně jsou všude, zato poštovní schránky, myslím ty k odeslání pošty, jsem viděla za 11 dní dvě, jedna z nich ( do níž jsem vhodila první várku pohlednic) se nacházela vysoko v horách , ta druhá (druhá várka) pak na sloupu čehosi pár kilometrů odněkud nikam, pokud ty pohledy nikdo nedostane, pak to nebyly poštovní schránky.

Jónské moře má širokou škálu barev, místy je tmavě modré, místy ostře zelené, místy je pak i vodově průzračné – tam kde dna tvoří bílé skály nebo oblázky. Moři se nedá vytknout prakticky nic, snad s tou výjimkou, že na západním pobřeží Korfu je o 3-4 stupně chladnější než na pobřeží východním a severním. To nejlepší na Korfském koupání ale spočívá v tom, že pobřeží čítá desítky nádherných oblázkových i písečných pláží na něž je jediný přístup, z moře:o).

No a fotky už vyvolávám:o)

Příspěvek byl publikován v rubrice Modona online a jeho autorem je Modona. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *