Táto, mámo v komoře je myš!

No a aby nebyla, když máme barák v polích:o)

Ten dům tady stojí určitě dlouho, řekněme že určitě 50 let, ale ta pole a les tu byla dávno před ním a ty myši patrně taky. Za plotem v lese řádí zajíci, srny, divočáci, veverky a datlové. Na poli a zahradě krtci, v kuchyni a přilehlém okolí pak myši Pesy si myší v domě nevšímají, nevšímá si jich ani kočk, domácí zvířata prostě zřejmě drží basu, pesy si asi říkají " No, když nám sem mohla nastěhovat kočk, kašleme na myši!" a kočk? no, ten je nový, neví jak to tu chodí a tak si možná myslí, že stejně jako tu žiliy před ním pesy, žily tu i myši a nikomu to nevadilo stejně jako nevadí to, že se sem přistěhoval on a tak kočk loví myši jen venku, těch vnitřních si nevšímá.

Ne že bych mohla tvrdit, že myši zbožňuju, ale rozhodně nemůžu říct, že by byly ošklivé, ošklivé od nich je, že štrachají, nechávají za sebou rozsypaný kmín a okusují cokoliv, co člověk zapomene uklidit.

Na myši jsem myslela i při instalaci bazénu před 10ti lety a tak jsme bazén zapustili do země tak, aby přečníval nad povrch země o 10 cm, pravda je, že 200 x za léto si o jeho okraj ukopnu palec, ale myši do něj bezhlavě nepadají ani v zimě:o)

K likvidaci myší v domě používáme výlučně košové pastičky, to jsou  ty, že pokud v nich myš nenecháte uvnitř pasti například týden, je možné ji venku vypustit živou, jakékoliv jiné pasti, například nášlapné, jsou tu přísně zakázány, navíc jsou zbytečné, protože máte-li dům v poli, pak představa, že pokud za podzim a zimu vyhubíte 10,100 nebo 1000 myší, vyčistíte si tak od nich dům, je zcela zcestná:o)

Příspěvek byl publikován v rubrice Modona online a jeho autorem je Modona. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *