Kdo šetří, má za tři!

A já nemám našetřeno ani na funus.Takže nejen o dovolených, prostě neumím šetřit vůbec. Nemám a nikdy jsem neměla žádných úspor a nikdy mi to vlastně nevadilo, protože když se něco opravdu stalo, nestačily by mi na to úspory ani mých předků 20 kolen nazpátek:o)

Když jsem se stěhovala do Prahy ( 19.9. tomu bylo 22 let) měla jsem sebou skříň a postel svého syna, pračku, které se muselo před každým praním zopakovat, že je automatická, nábytek na splátky z FKSP, z nichž byl zaplaceno 6 splátek z 60ti, rodinný porcelán který jsem nepoužívala a dodnes nepoužívám a svršky. Pokud šlo o hotovost, přivezla jsem si sebou 2.000,-Kč vypůjčených od kamarádky Danulky (doufám, že jsem jí je vrátila:o)), a z titulu rozvázaného pracovního poměru vyplacenu zálohu  823,-Kč. Nebylo to tak zlé, vzhledem k tomu, že jsem neměla třeba koberec, vysavač jsem potřebovala až po 2 letech:o). Nebylo to až tak zlé, i když je fakt, že když jsem zaplatila bydlení a Adamovy obědy, zbývalo nám na týden 200,-Kč čistého (dodnes nadšeně vzpomínáme, jak jsme si na víkend kupovali 1 lahvičku 2.5 dcl. Coca-Coly a dělili se o ni) a tohle období bylo dost DLOUHÉ. Šetřit mě ale nenaučilo.

Před pár měsíci jsem dodatečně kupovala dárek k svátku, dodatečně proto, že jsem ho nemohla sehnat. Když jsem ho konečně objevila, cena jako za prase a já asi měla nějaký šetrnostní záchvat a tak jsem šla pryč a vrátila se až po 14ti dnech, vzala tu věc a šla ke kase.

Budete platit to prase hotově nebo kartou?" ptá se prodavačka

Zaplatím hotově, protože kdybych to číslo viděla ještě jednou na účtence kterou budu muset podepsat a pak na výpise z účtu, tak mě ranní mrtvice ještě dvakrát! Takže já Vám tu položím peníze, VY  NEBUDETE  tu cenu už NIKDY říkat nahlas, přepočítáte si to POD PULTEM a beze slova mi vrátíte těch 10,-Kč ! Je to jasné?"

Zpočátku se zdála protivná, ale pak se smála nahlas a ještě pořád když už  jsem byla ze vrat.

Jinak nakupuju v Penny, prý je to nejlevnější:o), ale kdybyste se mě zeptali kolik stojí mlíko když je drahé, netuším.

Šetřit mě prostě nebaví a moje meta je moct si koupit každé boty které se mi líbí i když budou drahé jako prase:o)

No a kdyby náhodou……, bez koberce už to nějak doklepu a vysavač už tím pádem potřebovat nebudu.

Příspěvek byl publikován v rubrice Modona online a jeho autorem je Modona. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *