Svým občanům provedeme cokoliv!

Před 3mi týdny spustila MČ Prahy 2 a Prahy 3 zóny placeného parkování, kterými občanům vyhrožovala už delší dobu. No, co na tom, že celé řízení je nějaké pozastavené kvůli stížnostem jednoho z účastníků výběrového řízení?! Zóny jsou už modře zakreslené, cedule postavené a přestože celý systém legálně zprovozněný není MP zóny od prvních dní obcházejí, prohlíží "žebračenky" za čelními skly a kdo ji nemá, šup s ním na odtahovku.

Já ale nebydlím na Praze 2, ba ani na Praze 3, ani tam neparkovávám z pracovních důvodu a žádnou "žebračenku" tudíž nemám, bohužel bydlím a parkuju na Praze 10, která zóny nemá, ovšem prakticky všechny její ulice z jedné strany ústí do obvodu Prahy 2, na druhé pak do obvodu Prahy 3 a zde je zakopán ten pes, veškerá vozidla nemající nárok na svou "žebračenku" pro Prahu 2 a 3 se stáhla na přilehlé části obvodu Prahy 10, auta parkují správně, nesprávně, na chodnících, částečně na chodnících, v kžižovatkách, parkují kdekoliv kde se dá a přesto zaparkovat není kde.

" Víme o tom, monitorujeme to, snažíme se o dohodu o zkrácení zón Prahy 2 a 3,jednáme i s MP, jiný nápad nemáme, Praha 10 zóny placeného parkování nepřipravuje." zhruba toto mi řekla před 14ti dny pracovnice Odboru dopravy Prahy 10.

Před chvílí jsem byla dole ve schránce pro poštu a skleněnými dveřmi vidím auto MP zaparkované na chodníku ( taky kde jinde by parkovalo), jeden MP sedí vevnitř a vypisuje lístky, druhý MP fotografuje auta a lístky aplikuje.

Vycházím před dům a MP se ptám, zda-li vědí jaká situace tady už třetí týden panuje a zda-li o tom taky jednají se zúčastněnými obvody Prahy. Policista se směje a odpovídá mi "To víte paní, že to víme, ale co je nám do toho, že se mezi sebou bojuje Praha 2,3 a 10? Nám do toho není nic a než se to asi tak za 112 let vyřeší, tak Vy tady v Praze 10 si nebudete platit parkování, ale budete prostě platït každý den pokuty:o)))". No prosím, "nic jim do toho není" a přitom by člověk myslel, že zřizovatelem Policie Městské jsou města.

Volám vedoucímu Odboru Dopravy Prahy 10 " Ano, ví o tom, ale zástupci Prahy 10 jsou proti zónám. Ano, ví i o tom, že Praha 10 nemá žádná záchytná parkoviště, protože je prostě není kde vybudovat. Ví taky o tom, že MP obchází velmi pilně Prahu 10 a rozdává pokuty, ale MČ přece nemůže říkat MP co má a co nemá dělat!" ( a já hloupá si pořád myslím, že zřizovately MP jsou města). " Takže já se to pokusím shrnout za Vás pane vedoucí, kdybych něco měla špatně, tak mě opravte:

1. Záchytné parkoviště v oblasti Vršovic a Strašnic nebude, protože ho není kde vybudovat

2. Placené parkovací zóny pro obyvatele těchto částí obvodu nebudou, protože Radnice je proti.

3. S rozšířením možnosti parkovat částečně na některých chodnících nebudete souhlasit, protože nevidíte za Prahu 10 důvod rozšiřovat parkovací plochy pro obyvatele a návštěvníky Prahy 2 a 3.

4. Obyvatelé Prahy 10 tak  budou přinejlepším nadále parkovat chybně a platit za to pokuty, nejméně několik let. 

 Mám to takhle správně?"

"Ano, je mi líto, ale takhle to máte správně…."  

Příspěvek byl publikován v rubrice Modona online a jeho autorem je Modona. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *