Musíme si pomáhat!

Jinak bychom totiž chcípli.

 

Kams mi zašantročila ty noviny?" houkl na mě dneska večer Filip  Potřebuju si opsat to číslo účtu, ten kluk potřebuje přidat na vozík!"

 Jaký zas kluk? Jak vozík? Co přidat?" ptám se a už cítím jak se mi zvedá adrenalin!

No zkrátka a dobře, nějaký invalidní úplně nepohyblivý kluk potřebuje elektrický invalidní vozík, ale příspěvěk od státu na něj dostane jen ve výši cca 1/5 a tak, klasika, prostě je potřeba mu pomoct, nakonec žádný velký problém, určitě se najde 80 lidí, kteří pošlou třeba tisícovku, nebo 160 kteří pošlou pětistovku, 800 co pošlou stovku, nebo 1600 kteří vyštrachají 50 korun. Nedávno jsem viděla v TV děti z Písku, jak se snaží nasbírat 2 tuny plastových uzávěrů z Pet lahví, aby sehnaly peníze pro jiného hocha, kterému postačí vozík mechanický, zhruba 2 tisíce se dají vydělat na takových 2 tunách plastových víček……

Játra pro Nicolku,  kostní dřeň pro Jarouška, speciální kočárek pro Fanouška, vozíky pro Pepíka. Něco málo pro Kapku naděje, aby měly naději děti s rakovinou, trocha Paraplegikům v Parapleti a Kontu Bariéry, nějaké drobné Nadacím které platí samy výcvik asistenčních psů protože na ty stát nepřispívá ničím,  a sem tak nějaká granule pro opuštěná zvířata. Od Nového roku ale o něco míň, musí nám zůstat na podražené energie, aby měl Stát co nejvyšší profit ze svých akcií, a pak taky na všechny ty poplatky co nás čekají, Stát má totiž pořád málo peněz a nezbytně je potřebuje pro SVÉ  potřebné. Třeba kdyby zase nějaká  sociálně slabá zubařka musela pobírat příspěvek na bydlení, nebo nějaký sociálně slabý hoteliér neměl na zaplacení daní  http://tyden.cz/rubriky/domaci/vlada-cssd-odpustila-dane-paroubkovu-hotelierovi_32978.html .

Ale nebojte, to je vpořádku, oni zas potom na druhé straně  třeba věnují sponzorské dary Sdružení paní Paroubkové a ta si za ně koupí horskou chatu.

No a tak zítra pošleme něco tomu chlapci na vozík, ale abych pravdu řekla, jsem docela nasraná, ne, už jsem hodně nasraná.

Příspěvek byl publikován v rubrice Žhavé téma a jeho autorem je Modona. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *