Opakování matka moudrosti

A chybami se prý člověk učí a to je zřejmě míněno tak, že když uděláte chybu a navíc si toho náhodou i všimnete,  mělo by Vás to naučit ji už příště neudělat, ovšem, to druhé přísloví přece říká, že matkou moudrosti je opakování, možná i chyb. 

Vlastně to celé začalo před 10ti lety, tehdy mě oslovil FOD a ukázal mi 6ti, možná 7mi letou holčičku bez dokladů a totožnosti, téměř bílé dítě ze Sarajeva, které by si jistě rád vzal domů kdokoliv, ale nikdo to neudělal, protože dítě bez totožnosti nemá kromě totožnosti třeba ani zdravotní pojištění.  Tohle chce někoho hodně chytrého, šikovného a důsledného!"  řekla ta paní z FOD a ten někdo jsem bohužel měla být já. No a tak se tehdy 5ti, možná 6ti letá Bára, nalezená  u popelnic" se svým měsíc starým, možná bratrem, ocitla u nás doma a já, protože jsem šikovná, chytrá a důsledná" navíc na ne zrovna dapatibilní děti zvyklá, jsem si myslela, že to zvládnu.

Nevěřili byste jakou sodu dokáže člověku nepřetržitě 24 hodin denně, průměrně 30 dní v měsíci a 12 měsíců do roka, dávat 6,ti,7mi, ………….10ti…………..leté dítě a tak přesto, že jsme se tomuto podivnému stvořeníčku podřídili svým veškerým časem, nezvládali jsme, tohle dítě mělo tak široký rejstřík  příběhů", že se nedal pojmout ani při nejlepší vůli dvou až deseti dospělých osob.

Například vstanete v 7 ráno, abyste odvezli 7mi leté dítě do školy na 9tou, ale dítě doma není, protože odešlo už ve 4.

Nebo na dítě čekáte ve 14 před školou po skončení vyúčování, či v 16 po skončení kroužku, ale zjistíte, že dítě v objektu školy není, protože odešlo 10 minut před koncem na WC, někam.  Zimní bunda zůstala někdy zamčená v šatně, někdy – ale jen párkrát do měsíce- zůstala zamčená navždy neznámo kde, stejně jako stovky jiných věcí, většinou Vašich. Denní program 2,3,4 roky odehrávající se za asistence odborníků a větších odborníků a ještě větších odborníků.

K první odborné internaci jsme sáhli poté, co jsem usoudila, že uškrtit 8mi letou rozkošnou holčičku v bílém svetříku ve 4 ráno na policejní stanici, kam mě zavolali poté co ji našli, není ten nejlepší nápad. Po čase jsme ji vzali zpět domů, protože nám jí bylo líto.

Báře je v současné době 16 a za 14 dní ji bereme domů počtvrté, protože je nám ji líto…….

Pro klidný a spokojený život je určitě mnohem lepší obklopovat se skvělými lidmi, mít hodné, chytré a zodpovědné děti, které dělají člověku jen radost, nejlépe pak vlastní. Můj život ale takový není a tak v něm najdete chromé pesy, přitoulané kočky a spoustu jiných úžasností.

No a že občas upadnu, nevadí, zatím jsem se pokaždé zas zvedla.

Příspěvek byl publikován v rubrice 13. komnaty a jeho autorem je Modona. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *