Musí to být dražší, fakt!

Naši chaloupku malou nestřediskovou na samotě u lesa vytápíme různě.

Kromě klasického způsobu topení v krbových kamnech, které používáme i v zimě, topíme převážně elektřinou, převážně sálavými panely, převážně na noční proud, stejně ohříváme i vodu.

Takový noční proud je výhodná věc, je levnější, i když a druhé straně si slevu na něm dožene dodavatel poměrně vysokým měsíčním paušálem.

Nevýhodné na "takovém proudu" je, že je občas nedodáván, průměrně 4 hodiny za den a noc, většinou po půlhodinách podle potřeb dodavatele. Dodavatel má zásadně potřebu nedodávat proud například mezi 7 a 8 hodinou večerní, zkrátka a dobře, chvílema je zima,většinou u večeře, obzvláště pokud je zrovna vyhaslý krb a tak sahám k náhradnímu způsobu, prostě zmáčknu čudlík přímotopu, který mám ukrytý pod psacím stolem.

Samozřejmě, že ten čudlík používám uvážlivě, přece je třeba šetřit a kdykoliv ho zmáčknu představím si ty divné věci, kilowaty nebo jak se jmenujou a jejich cenu a tak čudlík zase po chvíli vymačkávám jakože šetřím.

Tedy šetřila jsem, teď se ovšem za své počínání hluboce stydím, protože včera jsem se dozveděla, že akcie generálního ředitele polostátního ČEZu dosáhly hodnoty pouze 677 milionů. No uznejte, chudák malej, taková almužnička, za to se prakticky nedá dělat!

No a tak " já slibuju pane generální řediteli, že ten čudlík budu vymačkávat co nejmíň a pokud to už náhodou udělám, jakože by mi třeba bylo horko na nohy, nebo tak, rozhodně se pokaždé hluboce zastydím!":o)

Příspěvek byl publikován v rubrice Modona online a jeho autorem je Modona. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *