Nemusím být nutně první

stačí mi, být i druhá, ale být desátá je kničemu!

Zřejmě (doufám) zbytečná ztráta času a ještě navíc 30,-Kč za regulační poplatek, protože preventivní prohlídka, je zdarma jen jednou za rok.

Od poloviny února, kdykoliv jsem si vzpomněla, že se mám objednat znovu v červnu, mě polilo horko, v únoru mi totiž sestra(jeho, ne moje) sdělila, že výsledky tentokrát nemám za 1, ale za 2-!

A tak jsem se dnes, objednána na 18tou, dostavila v 17.50, abych přišla na řadu téměř v 19.30. V mezidobí jsem si přečetla všechny letáky a příručky na téma, jak se nenadýmat, jak bojovat s křečovými žílami, jakou používat antikoncepci, jak neotěhotnět bez antikoncepce, čím a kdy se nechat očkovat proti rakovině děložního čípku. Posléze jsem všechny příručky srovnala do komínků a komínky srovnala podle velikosti a důležitosti. Pak se ze zákulisí ozvalo mé příjmení, pan docent si totiž pacientky volá sám a nehuláká z ordinace " další", a všechny to víme, takže v téhle čekárně se nikdy nikdo stupidně neptá " Prosím Vás, kdo je poslední?"

I přesto,že je pátek a tak pozdě, usmívá se, vlastně se vždycky usmívá když mě vidí, často říkává, že jsem jedna z mála z jeho pacientek, z nichž si pamatuje i obličej. Vždycky když vejdu, vstane a udělá krok ke mně a tím naznačí, že mu podám ruku:-)

"Tak asi žádné problémy, když se tak hezky smějete!?" povídá

" No mám problém, musela jsem přijít za 4 a ne až za 12 měsíců, a ještě mě to stálo 30 korun!, to jste určitě udělal schválně!!"

"Nene:-)), problém je v tom, že jste byla 10tá:-), každý desátý vzorek kontrolují pro jistotu dva laboranti, a každý načetl výsledek jinak, další materiál nebyl k dispozici, takže jsem Vás musel preventivně nepreventivně pozvat na kontrolu:-)))."

"Takže to překontrolujem, můžete si jít odložit do kabinky!"

" Já jsem přišla na ostro!"

Řehtá se jak blázen " Takhle v létě, v pátek večer, je každé zrychlení příjemným osvěžením:-)))

a pak " Můžete se jít obléknout, vlastně nemůžete:-)))"

Teď mi podává ruku on a já padám, ještě přes zavřené dveře slyším jak se směje:-)

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Modona online a jeho autorem je Modona. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *