Tak jak se to vlastně asi stalo

jsme si dali my tři dohromady, až dnes dopoledne

Včera ráno. asi tak v půl desáté, já na zahradě u rybníka s Gremliny a Čaky, Filip startuje a jede pro koňské granule, vrata se mechanicky otevírají a zhruba ve chvíli,kdy do nich auto vjíždí, se ozve strašná rána. Já jdu k vratům – mám to asi 2 metry, protože si myslím, že Filipovi praskla pneumatika, vidím, že se filip dívá z okna směrem k lesu a pak odjíždí, podívám se doprava-k lesu, a vidím našeho bývalého starostu Chvostu, jak nastupuje do auta, zhruba 5 metrů vpravo ode mne. Zahradou přibíhá Vašek a ptá se, co to bylo za výstřel a já se směju, ať se nebojí, že šéfa nikdo nezastřelil.

V 10.15 odjíždím s kindrama do Prahy.

V mezidobí Filip s Vaškem vybourávají okno v kuchyni a pod ním otvor pro dveře.

Zahradou občas proběhne nějaký pes, kočk, a nikdo si nevšimne, že Pepíček chybí.

Já se vracím z Prahy před sedmou, prohlížíme si vybourané zdivo, jdem se vykoupat, večeříme, pesy pospávají, kočky v tu dobu bývají někde venku, nikdo jsme si nevšiml, že Pepíček chybí.

………..

Dnes ráno na Veterině doktorka konstatuje, že stav Pepíčka je třejmě beznadějný, projektil z malorážky prošel hrudníkem, posunul srdíčko a rozdrtil remenní kloub a všechny šlachy, takže pravá tlapka, i kdyby přežila, je už navždy nepoužitelná. Teplota je 32 místo 38 stupňů, rány jsou plné červů.

Malorážka!

Jakmile Filip uslyšel to "malorážka", okamžitě mu docvaklo, že vlastně viděl, jak Chvosta dává malorážku do kufru, jenže Filip včera přes nastartované auto, rozjíždění se, puštěné rádio, a zvuk otevírající se brány, neslyšel ten výstřel.

Zákon o myslivosti.

Nevím, jaké pravomoci dává tento zákon myslivcům, ale jsem si téměř jista, že zhruba v metrové vzdálenosti od obydleného objektu, navíc na našem pozemku,byť již neoploceném, se střílet nesmí.

Dále se domnívám, že z malorážky, která je opakovací zbraní, nesmí v lese střílet ani myslivec, možná na střelnici, to ano, ale v lese?

A pak, a to považuju, za věc naprosto zásadní, myslivec, pokud se rozhodně zneškodnit zvíře, které považuje za škodnou, by se měl přesvědčit, že zvíře usmrtil, a ne ho nechat zraněné umírat. Ve chvíli,kdy mne uviděl, rozhodně měl jít ke mně a říct například " To byla Vaše kočka ( ví jaké máme kočky)? Právě jsem ji zastřelil,protože pobíhala v lese! Je mi/není mi líto!", namísto toho nasedl do auta a ujel do lesa. 24 hodin tam ležela za plotem a umírala.

………..

Nejdřív jsem jela do vsi za ním a  " Ty zasraný zmrde…" jsem hulákala schválně tak nahlas, aby to slyšelo půl vesnice. Pak jsem jela na Policii podat trestní oznámení.

Jak jsme to tak sepisovali, místností prošel hodně zaboudlý až špinavý bezdomovec, dva policisté se ušklíbli a zakroutili hlavama.

A já řekla " Víte a to je ne tom to nejsmutnější, nad ubožákama se ušklíbnem, ale až sem příjde podávat vysvětlení ctihodný občan zmrd Chvosta, určitě mu za zády nikdo úšklebky dělat nebude!" 

/files/pepuska.jpg

/files/pepinkavyfocenated.jpg

Příspěvek byl publikován v rubrice Modona online a jeho autorem je Modona. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *