Je libo golfový diamantíček?

Včera večer jsme se na základě vnuceného:-) pozvání, zúčastnili prazvláštní prezentace diamantové firmy ALO

Opravdu přelaskavý Inženýr Zlatuška, mne s tou pozvánkou naháněl po Labském městě snad měsíc, poté skončila mezi jinými relikviemi, aby si včera na její rub Filip dopoledne napsal, co má nakoupit, a následně mi volal ze sámošky " Proboha ono je to dneska!"

K Labi jsem přijela od Vltavy v 17.58, Filip od Labe v 18.02, a mysleli jsme si, že rozhodně ta nejroztodivnější věc večera bude to, že se na náměstí svlíkám do kalhotek, abych si oblíkla společenštější kalhoty. Nebyla:-)

Prezentace s rautem se konala v hospodě, ve 3 místnostech bylo prostřeno, uprostřed jedné se nacházel rautovací stůl, salonek s vystavenými šperky, s přímým přístupem z chodby,dělily od ulice dvoje skleněné dveře, a v tom salonku, na stole dlouhém cca 10 metrů, se nacházely všechny ty diamanty až brilianty, v hodnotě sumasumárum tak 15-20 milionů, korun, ne dolarů, prostě jen tak, jen ty golfové míčky, z nichž každý má hodnotu 2 milionů, trůnily ve skleněné krabici.

Salonkem se procházelo zhruba 30 lidí, všichni brali všechno do rukou, a z blízka si prohlíželi prsteny, náušnice,náramky a náhrdelníky s drobnými kamínky, nebo kameny velkými jako koňská hlava.

Zástupce firmy ALO vypadal sice o poznání nervozněji než Inženýr Zlatuška, přesto se mi pokusil narvat na prst prsten s růžovým kamenem, snad to byl safír, o průměru snad 2 centimetrů, olemovaným diamanty, který vypadal proti mému prstýnku z chirurgické oceli a skla za 630,- , jako z pytlíku " kočka v měchu", nikde v dohledu žádný polajt, či jiný ochránce.

Když jsem krátce před 20tou odcházeli, byla na rautovacím stole ještě dobrá 3/4 jídla a pití, a na stole v salonku snad všechny šperky, i golfové míčky:-)

Míček vlevo-diamanty v černém zlatě, míček vpravo-diamanty a safíry v bílém zlatě

/files/golfm1.jpg

Každopádně diamanty jsou patrně ta nejlepší investice, náušnice koupené před rokem, podražily o celou jednu třetinu.

Příspěvek byl publikován v rubrice Modona online a jeho autorem je Modona. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *