Agroturistika je když…..

Co to sakra vlastně je, ta agroturistika?Myslela jsem si, že agroturistika je, že jedete na nějakou farmu, tam vyfasujete motyku, kosu, díži, a jiné podobné forichtungy, vvstáváte ve 4 ráno, spát jdete se slepicema, po týdnu jste sedření jak Bulhar, a tak jdete za majitelem farmy a řeknete něco v tom smyslu, že  Promiňte, ale já už bych jel radši domů, už mám té turistiky dost, těch 20 tisíc za příští týden Vám ale samozřejmě zaplatím…..!"

Nebo by to taky mohlo být tak, že dorazíte na agroturistický statek, všude kolem jsou nějaká domácí zvířátka, vzduchem voní nejen levandule, ale taky vůně čerstvě upečeného chleba, který dostanete, koupíte si, k snídani s čerstvým mlíkem a máslem….

Když jsem ten statek uviděla, hned jsem si vzpomněla na svou kamarádku Danulku a naši bývalou společnou chalupu v CHKO Beskydy. Taky jsme měli útulné pokojíčky obšité zeleným kanafasem a na dvoře plno rozebraných aut a různých strojů, ale my jsme tomu neříkaly agroturistika", ale  ekologická katastrofa", případně " otřesný bordel", i přesto, že všude kolem bylo plno kouzelné přírody ke šplhání, procházení, sbírání hub a koupání ve splavech.

Možná je agroturistika to, že navzdory krásnému letnímu počasí, je uzavřeno 50% ubytovacích zařízení a v 90ti % těch otevřených nedostanete nic k jídlu, v 50ti% pak ani nic k pití,

/files/zavreno.jpg

/files/zavreno1.jpg

takže turisté méně zdatní, neschopni ani kvůli jídlu překonat vzdálenost větší než  3-4 kilometry, jsou odsouzeni ke konzumaci obilí, případně vlastních záložních paštik

/files/retropastika.jpg 

a, snad, pitné vody z kbelíku s nápisem  pitná voda" v retro hotelu":o).

Na agroturistice, ať je to cokoliv, je rozhodně příjemné třeba to, že můžete dát přednost nočnímu vykoupání v rybníku osvětleném vzdálenými blesky, před teplou vodou ve sprchách na žetony, tím spíš jsou-li cedulí na dveřích rozdělené na "Muže" a " Ženy" ! :o)

Příspěvek byl publikován v rubrice Modona online a jeho autorem je Modona. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *