Jak jste na tom se svátkem?

Jelikož mou domovskou počítačovou stránkou je taková, která má hned v skorozáhlaví poznámku ” svátek má…..” , většinu svátků nepřehlédnu, nejradši ale mám takové ty ” 1. květen – svátek práce “, v tomhle případě totiž většinou nedochází k mejlce:-)

Jinak ano, velmi často se mi přihodí, že přeju k svátku třeba 18. června Milanovi, a on mi odpoví ” Děkuju moc, ale já mám svátek 7. července!” , já se leknu, kouknu na to, a nevím, 7. července má svátek Bohuslava…..

No, já chápu, že třeba Pavla není Pavlína, Marta Martina, Lubomír Luboš a Petr a Pavel nemusí být ani Petr ani Pavel, ale, proč může mít každý, z jakéhokoliv důvodu, svátek kdy chce, jen já ne?

Před pár dny povídám Filipovi ” Dnes má svátek Tvoje máma viď?!”,

a on na to ” Néééé, máma není Michaela, ale Michael, říkám Ti to každý rok!”

a já na to ( přičemž zcela pomíjím, že žádná máma nemůže být Michael, čímž se možná dost vysvětluje!)  ” No vidíš a já Ti každý rok říkám, že mám svátek 4. května na Květoslava a ne 21. a stejně si mi za uplynulých 19 let ani jednou 4. května nepopřál!”

a on na to ” Tak to vůbec nevím, co Ti na to mám říct!”

A já taky nevím, co na to teda říct, snad, že není sám, kdo není ochoten si to zapamatovat!

Příspěvek byl publikován v rubrice Modona online a jeho autorem je Modona. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *