Mimořádné výhody

jsou : příplatek na pohonné hmoty, příspěvek na osobní automobil, parkovací místa, průkazky ZP, ZTP a bůhví jaké ještě P, atakdále.

Minulý týden jsem navštívila svou praktickou lékařku, ani ne tak, že by mi něco bylo, ale měla jsem cestu kolem od jiné specialistky, spíš sem si chtěla jentak postěžovat na všechna možná světová úskalí.
Začala sem těma volbama, hned mě zarazila ” Holka zlatá, já tady koukala do všech těch předvolebních letáků, pročítala jména kandidátů, že nikoho volit nepudu mi bylo jasné, ale říkala sem si ” Bůže můj, zbav mě povinnosti lékařského tajemství!”
Pak mě poslala na správu sociálního zabezpečení, že mi zkusíme vyřídit částečný invalidní důchod, kdekdo to prej má na hlavu, a tak sem tam jela.
Z té správy mě pak poslali taky na úřad MČ, odbor sociálních věcí pro jakési zvláštní výhody…
Šla jsem nejprve na informace, zde jsem obdržela 4 stránkový formulář, 3 stránky pak byly naprosto totožné, požadované údaje obsahovaly mé jméno, adresu, telefonní číslo, emailovou adresu, případnou jinou adresu, adresu případného zástupce. Na 4. stránce bylo potřeba vyplnit mé jméno, dále pak jméno mého ošetřujícího lékaře.
Poté co jsem 4x zopakovala jak se jmenuji, kde bydlím,…………, byla jsem odeslána do 1. patra jiné budovy, kde jsem si měla vybrat asi z 10ti tlačítek, podle svého požadavku, ovšem dle mého mínění ani jedno z tlačítek můj požadavek neobsahovalo, vybrala jsem si tedy podle prvního písmene svého příjmení, usadila mezi desítky žadatelů o sociální dávky, a čekala. Zhruba po 3/4 hodině se na světelné tabuli objevilo mé číslo a já s vyplněnými stránkami vešla dovnitř, odložila si ( jen lehce) a posadila se.
“Co máte?” houkla na mne úřednice zezadu od kopírky
” No, v informacích mi dali tento formulář……”
úřednice přešla ke mně a koukla na 1. stránku ” Jo, mimořádné výhody, tak to tu nechte, posoudí to komise a zhruba do půl roku vám dáme vědět.”
” Ale” zkouším něco namítnout
” No jo paní, trvá to půl roku, máme toho moc!”
” Ale, jak bude ta komise, nebo kdokoliv vědět, o čem má rozhodovat, když v tom formuláři není nikde napsáno o co chci vlastně požádat?! Myslela sem, že to tu semnou někde vyplníte.” nenechávám se odbýt.
” To je jedno co chcete!” odpovídá mi už opět od kopírky úřednice.
” Jak jedno? Jak může někdo o něčem rozhodovat, když neví o co žádám? A proč jsem tu tedy takovou dobu čekala, tohle jsem mohla podat v podatelně?!” …..
” Tak do půl roku dostanete zprávu, anoooo? Nasledanou!” ……
Takže tak, do půl roku rozhodne nějaká komise, zda vyhoví mému nevznesenému požadavku!

Příspěvek byl publikován v rubrice Modona online a jeho autorem je Modona. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *