Tohleto je…….

Když s tím jednou začnete, nejde přestat :o)

Mí dva koně, jUrášek i Pepíno jsou Američtí klusáci a oba původně pochází z jedné stáje chovatelky a žokejky Aleny Tvrzové a trenéra a žokeje Jindřicha Klaubenschalka. My je ovšem koupili jejich závodní historie znalí jen okrajově, zejména jUráška.

Jenže svět Amerických klusáků je poměrně malý a tak se o mně žokejka Tvrzová jaksi dozveděla a poprosila mě o fotky koní, aby je mohla umístit do alba závodních klusáků a pak jsme se viděly vloni na výstavě v Lysé nad Labem, a tam m sem byla hodně překvapená, kolik lidí se na mne přiběhlo podívat a je tak nějak jasné, že od té doby sledují mé, své koně:o).

A tak se taky stalo, že mne minulý týden Alena oslovila a požádala mne, jestli bych k sobě nevzala jejího oblíbeného koně Uniteda, který už nemůže závodit, ale nechce ho ze všech možných nostalgických důvodů prodat. Je to prostě jUuník, miminko:o)

/files/united3.jpg

A tak dneska jUník dorazil k Labi i s flaškou kořalky k narozeninám svého nového pěstouna.

Dostalo se nám profesionální velké pochvaly za, nyní naše klusáky, a vodítka s jUníkem se slovy ” Tohleto je prostě koňský ráj!”

/files/unitedk.jpg

United se svým pánem

 

/files/united1.jpg

/files/united2.jpg

A United už v nové pěstounské péči, je to drobounký, jemný, lehkonohý koník

 

No a tak jsme se dnes stali Azylovým domem vysloužilých Amerických klusáků :o)

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Modona online a jeho autorem je Modona. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *