Dělají si z nás legraci, ouřady?

Nic nefunguje, nebo nic nefunguje jen proto, že si to necháváme líbit? Odradí nás první, nebo druhé zavrčení přes přepážku nebo do telefonu?

Je to zhruba 3 týdny, co mi večer volal Adam, že na mém parkovacím Vltavském místě stojí cizí auto, což ho samozřejmě namíchlo, protože na tomhle mém místě většinou parkuje on, což je podstatně jednodušší i pro mne, protože když přijedu, prostě mu zavolám a řeknu ” VYSTŘEL!”

I zavolal Adam polajty a ti dospěli k závěru, že řidič cizího auta, oplývající rovněž invalidní kartou, přijel místo zdola – kam je otočena svislá značka, shora- takto značku nemohl vidět a prostě se postavil na vodorovné místo označené vozíkem. A zas odjeli.

Věc se má totiž tak, že v naší Vltavské ulici začali bourat poměrně velký rohový dům, pořídili si různé zábory, značky zneprůjezdňující některé ulice, a z naší jednosměrné ulice se tak stala ulice obousměrná, a to i přesto, že by se v ní neminuly ani dvě motorky. Nové dopravní značení je poměrně kuriózní, například přechod pro chodce je vyznačen 20 cm před komerčním parkovacím místem, a všechny možné nesmysly doplňují navíc i značky přenosné, které si každý kdo přijede, přenese podle potřeby.

I zavolala sem minulé pondělí 21.11. na stavební úřad svému ” oblíbenému” úředníkovi, který mi v průběhu dopoledne zjistil, že za značení je zodpovědný jakýsi pan Pařízek z firmy Proznak a sehnal mi na něj dokonce i telefon.

Zavolala sem panu Pařízkovi, v úterý 22.11. pan Pařízek pravil, že o mně už ví, že se tam jel podívat kolega a že mé místo dočasně zneprovozní a vymezí mi jiné a to označní.

A označili, přenosnou značkou, takže situace vypadá tak, že si každý kdo přijede, podle potřeby, značku přenese.

I zavolala sem včera panu Pařízkovi znovu, abych mu sdělila, že se necítím být saturována, protože značka putuje ulicí a vodorovná značka prostě chybí.

Pan Pařízek již nebyl tak vstřícký jako při našem prvním telefonátu, působil značně znuděně a pravil, že on nemůže za to, že lidi jsou hovada, a tudíž pro mne nemůže nic jiného udělat, do chodníku on kvůli roku ( tak dlouho bude asi stavba trvat) vrtat nenechá a že by něco malovali na silnici, na to prý mám rovnou zapomenout!

” Ale, já sem zaplatila za to současné vodorovné značení, které jste mi zrušili tisíc korun!” namítám já celkem vklidu.

“Rozčilujete se zbytečně a navíc na špatným hrobě.” pravil pan Pařízek a já se zeptala, který hrob je tedy ten správný?! To pan Pařízek nevěděl a bylo evidentní, že se mu semnou už povídat nechce, asi sem byla málo rozčílená.

I napsala jsem neprodleně mejl na Stavební úřad, vedoucímu, na kterého se všichni všude odvolávají, protože sem usoudila, že to bude asi ten správný hrob, a byl! Dnes ráno jsem měla v poště mejl od svého “oblíbeného” úředníka, evidentně značně nasraného na pana Pařízka, a u něj jako přílohu. Rozhodnutí Stavebního úřadu MČ Praha 10, vydaného dne 21.11.2011, které v bodě 2. praví:

“Zhotovitel zajistí neprodleně přemístění invalidního stání umístěného před domem čp. 11, označené dopravní značkou IP12 a vodorovnou DZ VI Of do místa………………………Přemístění bude provedeno instalací Svislé značky IP 12 pevným ukotvením do chodníku a vyznačením VI Of, vše na náklad zhotovitele. Po dokončení stavební uzávěry je zhotovitel  povinen na vlastní náklad vše uvést do původního stavu.”.

A tak jsem dnes znovu zavolala Pařízkovi, znuděným dojmem působil cca první 2-3 minuty našeho dnešního monologu.

Tu svislou prý budu mít nejpozděni to víkendu, tu vodorovnou až nebudou mrazíky.

Samozřejmě sem si neodpustila zmínit, že minimálně od minulého čtvrtka do dneška rozhodně nemrzlo!

Hajzlové, dávejte si na ně pozor a hlavně, nenechte se odbýt, 9 z 10ti záležitostí je téměř každý člověk schopen vyřešit ve svůj prospěch, jen musí najít ten správný hrob!

Příspěvek byl publikován v rubrice Modona online a jeho autorem je Modona. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *