Strom splněných kočičích přání

Příležitost pro kočkomily i kočičky:o)

Už od poloviny prosince mohou lidé prostřednictvím internetu pomáhat opuštěným kočkám z celé České republiky. Do akce s názvem Strom kočičích přání se zapojilo přes dvacet občanských sdružení, která se snaží pomáhat opuštěným i týraným zvířatům.

Na Strom kočičích přání se dá přispět úplně jednoduše – na webu kociciprani.cz jsou profily jednotlivých koček a také to, co by si přály. Dárek většinou v podobě krmiva nebo pelíšku se dá koupit přímo přes e-shop, dárce může také jednoduše poslat finanční příspěvek na účet. Některé obdarované kočičky již mají také naplněné mističky, některé dostaly dárek, ale mističku mají zatím prázdnou. Ovšem z 12ti neobdarovaných mají 3 i prázdnou misku:o((

Vloni se vybralo na Vánoce skoro sto tisíc korun, letos je na účtech prozatím částka 474.637,-Kč. Úspěch akce si organizátoři vysvětlují tím, že peníze nebo dárky jdou na konkrétní kočku do konkrétního útulku. Občanská sdružení, která se Stromu splněných přání účastní, ale nejsou klasické útulky pro kočky. Pracují v nich dobrovolníci, kteří se o zvířata starají většinou u sebe doma a ve svém volném čase, čímž se podstatně ušetří náklady.

Přispět na Strom kočičích přání můžete až do šestého ledna příštího roku, případně si můžete vybrat i ze 777 již obdarovaných, nebo 12ti zatím neobdarovaných kočiček a obdarovat si je následně doma:o)

 

zdroj : zprávy Českého rozhlasu.cz

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Modona online a jeho autorem je Modona. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *