Veselé Velikonoce :o)

Nejsa křesťan, Velikonoce pro mne znamenají, že po nich nastane konečně jaro:o)

Zajisté jste si povšimli, že Velikonoce jsou svátky pohyblivé, což v praxi znamená, že se nedá říct, že by o Velikonočním pondělí muselo být kupříkladu 22. března, nebo 9. dubna! Velikonoční pondělí se prostě řídí několika ukazateli a to je za 1) Jarní rovnodennost, za 2) úplněk a za 3) pondělí. V praxi to znamená, že Velikonoční pondělí nemůže být žádné jiné pondělí, než je první pondělí, které nastane po prvním úplňku po 21.  březnu.

Ty letošní se navíc obejdou i bez věčných připomínek, že tu není nic k jídlu, nic Velikonočního k jídlu, že nemáme nádivku, mazanec, baránka, nabarvená vejce a že je to celkově mazec:o)

Filip je totiž dnes už třetí den hospitalizován v ÚVN, kde mu včera konečně provedli dlouho odkládaný zákrok roztáhnutí jícnu vyztužením, dnes má teplůtku a nesmí ani pít, natož jíst, takže předpokládám, že i kdyby ho náhodou z nemocnice v pondělí pustili, po mazanci se pídit nebude.

Každopádně abych tu jen tak nehnila, byla jsem dočasně pověřena funkcí stavbyvedoucí, po dokončení stavby voliéry totiž budeme stavět opravdovou koňskou jízdárnu, což v 1. fázi znamenalo vyrýt cca 2000 japonských topolů vysazených před 4mi lety, tedy v době, kdy tu ještě nebyly koně. Vytvořil se tak prostor o rozloze cca 70x 40 metrů.

Fotka je z včerejška, dnes už nezbyl opravdu ani jeden stromek :o)

/files/topoleni.jpg

 

Vám všem ostatním přeju úplně normální Veselé Velikonoce :o), a nezapomeňte, poklady se mají hledat dnes vnoci!

/files/veselevelikonoce.jpg

Příspěvek byl publikován v rubrice Modona online a jeho autorem je Modona. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *