Státní zastupitelství prověří, zda Kubice nespáchal trestný čin

No, tak já bych spíš přivítala, kdyby NSZ prověřilo, zda je zpráva Kubiceho pravdivá.To ale premiéra evidentně trápní nejmíň.
Nejvyšší státní zástupkyně Renáta Vesecká se ve středu sešla s premiérem Jiřím Paroubkem. Po jednání sdělila, že její úřad začal prošetřovat zveřejnění některých tajných materiálů v analytické zprávě šéfa Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Jana Kubiceho pro členy poslaneckého branného výboru. Státní zastupitelství prověří, zda nebyl spáchán trestný čin. Paroubek se po jednání vyjádřil o Kubicem velmi nelichotivě.
Vesecká to řekla po jednání s premiérem Jiřím Paroubkem (ČSSD), který téma zařadil jako úvodní bod i na středeční jednání vlády. Ministři se potom dohodli na usnesení, ve kterém vyjádřili znepokojení nad nestandardním způsobem prezentace analytické zprávy ředitele ÚOOZ Jana Kubiceho a jeho úřadu. Podle vlády takový postup ohrožuje důvěru v principy právního státu. K obsahu zveřejněných informací se ministři oficiálně nevyjádřili.

Z důvěrných dokumentů, které Kubice v pondělí předal sněmovnímu výboru pro obranu a bezpečnost, podle šéfa ÚOOZ vyplývá, že vyšetřování kauz Mrázek, Čepro a biolíh je politicky ovlivňováno a organizovaný zločin je propojen s vysokými úředníky státní správy.

Příspěvek byl publikován v rubrice Modona online a jeho autorem je Modona. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

4 komentáře u „Státní zastupitelství prověří, zda Kubice nespáchal trestný čin

  1. Náhodou, to je správný postup. Když někoho nedokážu vyřadit ze závodu, tak jeho auto nechám odtáhnout za špatné parkování… pokud by se to dalo těžko odůvodnit, tak jen někam vhodně přidám značku :o)))

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *