Dopustit se přestupku je jedna věc

potrestat za jeho spáchání je věc druhá, věc třetí pak je dodržet při tom litery zákona.

Začátek této epizody se datuje na léto 2008 a pokračování má jako Růžová zahrada.

Následuje Trestní příkaz a v něm uložení trestu podmíněně 3 měsíce s odkladem na 2 roky,zákaz řízení na dobu 2 let, pokuta ve výši 20 tisíc Kč, proti němu podané odvolání, a nařízení 1. jednání na květen roku 2009, kdy samosoudce vyslechl v hrubých obrysech co se vlastně stalo ( vůbec to nepochopil) a obrátil se na MHMP s žádostí o dodání potvrzení o doručení rozhodnutí o odebrání ŘP.

2. jednání, 3. jednání, 4. jednání, soudce ztrácí trpělivost,navíc stále nechápe, protože MHMP stále nic nedodává.

Adam bez řidičského oprávnění od 3. března 2009.

Soudce zprošťuje Adama obžaloby a věc předává Úřadu MČ Prahy 10, aby si s MHMP vykorespondoval, zda vůbec někdo něco někomu doručil a případně rozhodl o přestupku.

Úřad MČ Prahy 10 vydává v prosinci 2009 rozhodnutí v němž praví, že není místně příslušným pro projednání věci a tuto předává MHMP.

4.3. 2010 MHMP vydává rozhodnutí o vrácení ŘP a předvolává Adama  k vyřízení přestupku na základě postoupení věci Úřadem MČ Prahy 10.

20.3. se Adam dostavuje na MHMP k projednání přestupku (?) a MHMP vydává Rozhodnutí o odebrání ŘP od 21.3.2010 na dobu 1 ( dalšího) roku.

Právní zástupce podává 22.3. 2010 nové odvolání v němž mimo jiné žádá, aby MHMP dodal doklad o doručení pravomocného rozhodnutí o odebrání ŘP z října 2008.

Uplynou měsíce duben 2010 až únor 2011, nepřichází ani jedno předvolání ( mimochodem nyní se už doručuje náhradním způsobem-vhozením zásilky do poštovní schránky v poslední den úložní lhůty)

28.3. 2011 přebírá Adam doporučený dopis MHMP v němž se píše, že

” Řízení o odebrání ŘP se zastavuje z důvodu neprojednání věci v zákonné roční lhůtě.”

 

Uběhly skoro 3 roky, z toho rok bez řidičáku, asi nevěděli  co s tím, že……

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Modona online a jeho autorem je Modona. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *